Cum ar putea arăta cea mai mare Dacia? S-ar putea construi în curând la Mioveni

Autor: David Andrei 21 sept. 2020 Știri auto

Cea mai mare Dacia construită vreodată este pe drum. Sau cel puțin așa crede un designer brazilian, care a realizat digital un model de clasă compactă, care poartă noile elemente de design ale producătorului de la Mioveni.

GALERIE FOTO

În imaginile realizate digital, designerul brazilian Kleber Silva prezintă un model inspirat de noul limbaj de design de la Dacia. Dar mașina pare să aibă la bază modelul Koleos de la Renault. Artistul digital numește acest model “Dacia Stepway cu 7 locuri”. Dar Stepway nu este un model independent, ci o versiune disponibilă, la această oră, în gamele Logan, Logan MCV și Sandero.

Astfel, mașina primește, în viziunea sa, farurile și stopurile cu semnătură luminoasă care imită forma literei “Y” și pe care le-am văzut la noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway, dezvăluite în urmă cu două săptămâni.

Cea mai mare Dacia nu va fi un Grand Duster

Presa internațională vorbește însă, despre un posibil Grand Duster. Acesta ar oferi, în sfârșit, opțiunea pe care fanii SUV-ului de clasă mică o așteaptă încă din 2017: șapte locuri. Sunt însă, șanse mici ca Grupul Renault să opereze o modificare atât de importantă, pe care să o lanseze la versiunea facelift. Duster facelift este așteptat să-și facă apariția anul viitor. Platforma care stă la baza lui Duster este învechită din punct de vedere tehnic. Logan și Sandero trec deja la o versiune simplificată a platformei CMF-B, care stă la baza modelelor Renault Clio și Captur.

Francezii par mai degrabă tentați de lansarea unui nou model Dacia cu șapte locuri decât de ideea unui Grand Duster cu ampatament extins.

Dacia Lodgy cu șapte locuri nu reprezintă un succes la nivel european. Așa că Grupul Renault trebuie să găsească un tip de caroserie mai popular decât cea de MPV.

Viitoarea Dacia cu șapte locuri a fost surprinsă deja în teste. Pentru a-și camufla intențiile și mașina, Renault a ales soluția unei caroserii de Renault Scenic.

Se poate observa cu ușurință că este, de fapt, doar o improvizație. Prototipul surprins în teste are o formă bizară (vezi GALERIA FOTO).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide