Cum arată noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway – Primele imagini oficiale

Autor: Cristian Agatie 07 sept. 2020 Știri auto

Dacia a prezentat primele imagini oficiale cu noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway. Lansarea oficială a noii game de modele Dacia va avea loc pe 29 septembrie.

Intră în Galeria FOTO

Primele imagini cu noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway arată spectaculos. După mai multe clipuri teaser, din care am reușit să deslușim deja partea frontală a lui Sandero Stepway, dacia a prezentat primele imagini reale cu cele trei mașini. Noul design reprezintă o adevărată revoluție pentru Dacia, care trece granița dintre designul funcțional și cel emoțional.

Noile modele păstrează aproape neschimbate dimensiunile generației anterioare, dar schimbările sunt importante, nu doar în ceea ce privește designul, ci în primul rând în ceea ce privește tehnologiile. Blocurile optice față și spate ale celor trei modele inaugurează noua semnătură în formă de „Y” a mărcii Dacia. Datorită acesteia, a treia generație a gamei Logan, Sandero și Sandero Stepway beneficiază de o identitate puternică. Atât în față cât și în spate, blocurile optice sunt reunite de o nervură orizontală, care accentuează impresia de lățime mai mare a vehiculelor.

Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway rescriu istoria mărcii românești

Noua Dacia Logan a crescut ușor în dimensiuni și a adoptat o siluetă de coupé în patru portiere, care scoate în evidență dinamismul noului model. O serie de elemente estetice ale Noului Logan se regăsesc și pe noile Sandero și Sandero Stepway, printre acestea figurând semnătura luminoasă în formă de Y, ecartul redus între roți și pasajele acestora, precum și noul design al mânerelor de uși.

Noul Sandero beneficiază pe de altă parte de un aspect robust pus în evidență de flancurile bine marcate și de pasajele roților generos dimensionate. Personalitatea mașinii este completată de profilul cu linii fluide, ale cărui repere vizuale sunt reprezentate de parbrizul mai înclinat și de noua formă a pavilionului, aplecat ușor spre spate.  Deși garda la sol a rămas neschimbată, Noul Sandero pare mai puțin înalt, mai stabil și mai „așezat”, datorită ecartamentului ușor mărit și a roților bine dimensionate în raport cu pasajele acestora.

Beneficiind de o gardă la sol supraînălțată, Sandero Stepway este modelul recreațional polivalent al gamei Dacia. Designul său exterior evocă aventura și evadarea în natură. Din punct de vedere vizual, diferențele față de noul Sandero sunt de acum mult mai ușor de remarcat. Alături de ornamentele specifice dispuse deasupra proiectoarelor de ceață, Noul Sandero Stepway beneficiază de o capotă a motorului cu bosaje proeminente, denumirea modelului fiind vizibilă sub forma unei monograme cromate amplasate în partea de jos a calandrului.

Ce știm despre tehnologia noilor Logan, Sandero și Sandero Stepway?

Dacia nu a oferit mai multe detalii tehnice înaintea lansării oficiale din data de 29 septembrie. Ceea ce știm cu siguranță este că noile modele sunt realizate pe cea mai nouă platformă tehnică a Alianței Renault-Nissan – CMF-B. Pe aceeași platformă sunt realizate recent lansatele Renault Clio și Captur. Din punctul de vedere al tehnologiilor pe care le oferă noua platformă, teoretic putem avea de la Dacia toate gadgeturile noilor modele de clasă mică Renault. Rămâne de văzut ce va alege Dacia să păstreze, având în vedere limitările de costuri inerente.

În ceea ce privește motorizările, în gamă își va face apariția un nou motor pe benzină, de un litru, derivat din cel de 1,33 litri dezvoltat în parteneriat cu Daimler. Modelul va fi disponibil în continuare și cu populara motorizare diesel 1.5 dCi. Ca și în cazul lui Clio și Captur, noua platformă permite și implementarea unui sistem de propulsie hibrid.

Dacia nu a oferit imagini cu interiorul viitoarelor modele, dar imaginile-spion (vezi galeria foto) ne dezvăluie o nouă abordare, mai modernă. Astfel, ecranul sistemului multimedia este unul generos, amplasat în poziție elevată în centrul planșei de bord. Din acest punct de vedere, modelel Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway nu ar trebui să se diferențieze foarte mult de Renault Clio, cu excepția materialelor și finisajelor. Ca și până acum, Dacia va alege o combinație robustă, dar simplă, care să permită menținerea unui preț competitiv.

Din fotografiile prezentate de Dacia mai remarcăm senzorul radar amplasat în partea inferioară a grilei, dar și camera video din spatele oglinzii retrovizoare, ceea ce arată că noile modele Dacia dispun de sisteme de asistență avansate, așa cum este frânarea autonomă de urgență sau asistent de bandă. Nu ne îndoim că noile modele dispun și de asistent de unghi mort, dat fiind că acesta este deja disponibil pe Duster. Senzorii de parcare de pe bara față ne fac să bănuim că Logan, Sandero și Sandero Stepway vor avea un configurator ceva mai complicat decât până acum, cu o gamă de echipamente opționale mult mai bogată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide