Cea mai scumpă Dacia Duster din Europa. Cum a ajuns să coste SUV-ul românesc cât un BMW Seria 5? – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 feb. 2024 Știri auto

Cea mai scumpă Dacia Duster se vinde pe Mobile.de. De ce a ajuns SUV-ul românesc să coste triplu, comparativ cu alte exemplare?

Dacia Duster nu mai are nevoie de nici o introducere, deoarece cred că toată lumea este familiarizată cu SUV-ul producătorului de la Mioveni, a cărui carieră merge pe o traiectorie ascendentă încă de la lansarea inițială, ce a avut loc în 2010.

Ne pregătim acum de startul primelor livrări pentru cea de-a treia generație Duster, care a fost prezentată anul trecut și care schimbă lucrurile în materie de design, tehnologii și motorizări.

Clienții încă mai pot cumpăra exemplare noi de Dacia Duster 2, cu prețuri ce pornesc de la 17.900 de euro pentru echiparea Expression dotată cu motorul de un litru, 100 CP, care poate funcționa și cu GPL.

Totuși, în timp ce căutam printre anunțurile auto din străinătate, am găsit ceea ce probabil este cea mai scumpă Dacia Duster din Europa, cu un preț de trei ori mai mare decât cel al versiunii de bază.

De ce costă această Dacia Duster aproape 60.000 de euro?

Exemplarul în cauză se află listat la vânzare pe Mobile.de, fiind o mașină vândută în Germania. Este vorba despre o Dacia Duster 2 din 2022, echipată cu motorul de 1.3 litri și 150 CP, transmisie manuală cu 6 rapoarte și tracțiune integrală. Mai mult, mașina a parcurs doar 50 de kilometri.

Până acum pare a fi vorba doar despre o mașină care a rămas pe lotul unui dealer și despre o greșeală când vine vorba despre preț. Nu este chiar așa, deoarece avem de-a face cu o Dacia Duster pregătită pentru iarnă, care a fost transformată în utilaj de deszăpezire.

Mașinii i-a fost montat un plug de zăpadă în partea frontală, completat de un set de proiectoare pentru vizibilitate maximă în cele mai grele condiții. În partea din spate observăm că mașina a primit un dispozitiv pentru împrăștierea materialelor antiderapante, o lopată și o mătură.

Accesoriile pot fi controlate cu ajutorul unor comenzi montate la bordul mașinii, montate pe consola centrală și pe bord. Doritorii pot alege și o variantă pick-up, nu doar formatul clasic de SUV.

După montarea acestor echipamente, prețul de vânzare al mașinii este de 57.985 de euro. Merită această sumă de bani Dusterul transformat în sărăriță?

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide