TOP 5 SUV-uri ieftine pe care le poți găsi pe AUTOVIT. Niciunul nu costă mai mult de 5.000 de euro – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 31 ian. 2024 Știri auto

Piața auto migrează tot mai mult către SUV-uri, iar mașinile de familie, precum break-urile, pierd teren în fața acestor modele cu gardă la sol mai mare. Știm că prețurile mașinilor noi au crescut, așa că am căutat 5 variante second-hand pentru doritorii de SUV-uri.

Probabil că toată lumea resimte scumpirile mașinilor noi, scumpiri care au făcut ca mulți oameni să se îndrepte către piața de automobile second-hand. SUV-urile sunt cele mai căutate modele în prezent, astfel că am căutat 5 alternative second-hand care să nu coste mai mult de 5.000 de euro. De asemenea, toate mașinile din această listă pot achiziționate în România.

Suzuki Grand Vitara

Primul SUV de pe lista noastră este Suzuki Grand Vitara, o mașină practică pentru cineva care are nevoie și de un vehicul cu ceva valențe off-road. Am găsit acest exemplar din 2007, cu 194.000 km, listat pe Autovit cu prețul de 4.998 de euro. Mașina pare că se află în stare bună, fără urme de rugină sau panouri lovite. Și interiorul textil este în stare bună, cu uzuri specifice vârstei pe volan și pe nuca schimbătorului de viteze.

Motorul cu care este echipată această mașină este cel de 1.9 litri, pe motorină, ce dezvoltă 129 CP, fiind conectat la o transmisie manuală cu 5 trepte. În plus, mașina are reductor și posibilitatea de a selecta tipul de tracțiune: 4×2 sau 4×4.

Nissan Qashqai

Un pionier al segmentului SUV-urilor compacte și unul dintre cele mai populare modele pe piața mașinilor noi, Nissan Qashqai a rămas o alegere sigură pentru cei ce vor un SUV de familie. Sunt mașini fiabile, în general, cu costuri rezonabile de exploatare, ce oferă spațiu și dotări suficiente pentru o familie.

Exemplarul pe care l-am găsit este fabricat în 2008 și are 253.000 km la bord. În ciuda vârstei și a kilometrilor, mașina arată bine atât la exterior, cât și la interior, acolo unde tapițeria textilă a rezistat testului timpului.

Sub capotă regăsim motorul de 2.0 diesel, cu 150 CP, cuplat cu o transmisie manuală și un sistem de tracțiune integrală cu sistem electronic. Funcționează similar cu cel de pe Dacia Duster, având 3 moduri: 2WD, AUTO și LOCK.

Prețul cerut pentru acest Nissan Qashqai este de 4.990 de euro.

Subaru Forester

Continuăm cu un alt SUV japonez, anume Subaru Forester. Subaru este un producător recunoscut pentru sistemele sale de tracțiune integrală, iar Forester nu face excepție. Mașina este echipată cu un motor boxer, pe motorină, dar și cu un sistem de tracțiune integrală permanentă, ce ajută la ținuta de drum a acestui SUV.

Mașina pe care am găsit-o este un Forester din 2011, 2.0 diesel cu 147 CP și cutie manuală. Acest exemplar are 184.500 km parcurși, dar se prezintă într-o stare bună, cu un exterior ce are anumite zgârieturi și un interior îngrijit.

Prețul cerut pe această mașină este de 4.999 de euro.

Opel Antara

Cu toate că nu este un nume la fel de popular precum cele anterior menționate, Opel Antara poate fi o alternativă second-hand interesantă pentru cei ce caută un SUV de clasă compactă. Cel pe care l-am găsit listat la vânzare este fabricat în anul 2008 și are 203.000 km parcurși. Mașina este echipată cu motorul de 2.0 litri diesel, ce dezvoltă 150 CP, fiind conectat la o transmisie manuală. Beneficiază și de tracțiune integrală, de asemenea.

Printre dotări se numără climatizarea automată, scaunele încălzite, computerul de bord, volanul din piele cu comenzi și senzori de parcare față/spate. Prețul cerut pentru acest Opel Antara este de 4.699 de euro.

BMW X3

Pentru cei ce vor un model premium, BMW X3 se poate dovedi a fi o variantă bună, mai ales dacă nu intenționați să mergeți în off-road. Am găsit un exemplar din prima generație, un exemplar facelift fabricat în 2007, cu 188.295 km. Mașina este echipată cu un motor de 2.0 litri pe benzină, ce produce 150 CP. Mașina are o transmisie manuală cu 6 rapoarte, acompaniată de tracțiunea integrală xDrive.

Interiorul are scaune tapițate cu piele crem, iar ornamentele sunt din lemn. Mașina este într-o stare bună din punct de vedere estetic, inclusiv scaunul șoferului, care adună cea mai multă uzură, încă se prezintă bine. Prețul cerut pentru acest BMW X3 este de 4.990 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide