Cea mai scumpă Dacia Duster din Germania. De ce costă 50.000 de euro?

Autor: Ionuț Vîlciu 09 oct. 2023 Știri auto

O Dacia Duster rulată este listată la vânzare în Germania pentru o sumă fabuloasă. De ce costă mașina de două ori mai mult decât un exemplar nou nouț?

De-a lungul timpului am avut ocazia să vedem foarte multe exemplare de Dacia Duster, proiecte interesante, altele care lăsau de dorit. Ce-i drept, SUV-ul autohton a ajuns un jucător important pe piața SUV-urilor accesibile, iar popularitatea acestui model dovedește clar acest aspect.

Am văzut proiecte axate pe ieșirile în off-road, mașini cu jante mai mari, cu suspensie coborâtă și tot felul de alte modificării pe care pasionații le-au adus acestor mașini. Totuși, Duster rămâne un model pretabil ieșirilor în teren, iar exemplarul pe care l-am găsit pe Mobile.de este pregătit pentru camping, dar prețul ar putea fi prohibitiv chiar și pentru cei mai îndârjiți fani.

Dacia Duster cu cort – Un accesoriu inedit, dar îndeajuns încât să justifice prețul?

Exemplarul pe care l-am găsit listat la vânzare în Germania este fabricat în 2021 și a parcurs până acum doar 29.999 de kilometri, conform anunțului de vânzare. Configurație este una destul de bogată în opțiuni, fiind o echipare Prestige, având sistem de navigație, climatizare automată sau pilot automat.

Sub capotă se ascunde motorul de 1,5 litri, pe motorină, un propulsor pe care îl cunoaștem foarte bine. Acesta face echipă cu o transmisie manuală cu 6 rapoarte și cu sistemul de tracțiune integrală.

Până aici totul este normal, dar piesa de rezistență a acestei mașini este cortul montat pe acoperiș. Într-adevăr, acestui Duster i-a fost montat un cort pe acoperiș. Acesta se poate monta sau strânge direct în carcasa proprie, iar accesul se face prin intermediul unei scări. Este un mod mai ferit de campa, deoarece cortul este montat pe mașină, nu pe sol, fiind mai puțin expus la insecte sau la animalele ce se ascund prin pădure.

De asemenea, mașinii i-a fost demontată bancheta pentru a face loc utilităților, precum un aragaz, o chiuvetă, chiar și o mică boxă frigorifică. Vânzătorul spune că oferă bancheta originală a mașinii și că aceasta poate fi montată înapoi, dacă acest lucru se dorește.

Prețul pentru această Dacia Duster? Vânzătorul ce 49.999 de euro pe acest exemplar, sumă cu care se pot achiziționa două exemplare noi, bine echipate. Iar aici vine întrebarea noastră, merită sau nu banii această mașină?

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide