Cele mai economice mașini diesel vândute în România. Cât consumă și la ce preț se vând

Autor: Radu Țuțulan 09 oct. 2023 Știri auto

Pentru cei care sunt în căutarea unei mașini noi, am făcut un Top 5 al celor mai economice mașini diesel care se vând în România și vă arătăm cât consumă acestea și la ce preț se comercializează.

Cei care sunt în căutarea unei mașini care consumă puțin, motoarele diesel sunt prima opțiune. Nu sunt cele mai prietenoase cu mediul înconjurător, dar, cu siguranță, țin „cu casa”.

Nivelul emisiilor poluante a scăzut foarte mult, comparativ cu modele vândute în urmă cu 5-10 ani. Dar și consumul de motorină a scăzut simțitor.

Am analizat ofertele principalilor producători auto care vând mașini în România și am realizat un top al celor mai eficiente motorizări diesel.

Cele mai economice mașini diesel

Volkswagen Golf este una dintre mașinile preferate ale românilor și  are un consum foarte bun. Interiorul spațios, confortabil, portbagajul încăpător și dotările o fac o mașină bună atât pentru oraș cât și pentru drumuri lungi. Iar motorul turbo-diesel de 2 litri oferă un consum chiar și de 4.2 litri/100 km. Prețul de pornire e de puțin sub 26.800 de euro.

Opel Corsa este un alt model diesel eficient. Este compactă, ușor de parcat, ușor de condus, mai ales în oraș. Motorul turbo-diesel de 1.5 litri asigură un consum mixt tot de 4.2 litri la 100 km. Prețul de pornire este de puțin peste 20.000 de euro.

Peugeot 208 este cea mai economică mașină diesel care se vinde în România. Un design atrăgător la exterior și elegant la interior. Deși se comercializează în variante pe benzină sau electric, motorul de 1.5 litri și 100 CP este cel mai economic. Consumul mixt este de 3,8 litri la 100 de kilometri. Iar la o serie de teste realizate pe drum drept, a fost obținut un consum mediu de puțin peste 3L/100 km. Prețul de pornire este de 21.300 euro.

Toate aceste rezultate au fost obținute de modelele aflate în ofertele dealerilor auto din România. Consumul e precizat de producători sau a fost obținut în diverse teste independente și publicate online.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide