Cea mai scurtă cursă de Formula 1. De ce s-a încheiat după doar două ture în spatele Safety Car-ului?

Autor: Elena Luchian 30 aug. 2021 Știri auto

Marele Premiu al Belgiei a fost cea mai scurtă cursă de Formula 1. Aceasta s-a încheiat după doar două tururi parcurse în spatele Safety Car-ului. Sub interdicția de a  depăși, piloții au terminat cursa în ordinea în care au început-o.

GALERIE FOTO

Max Verstappen a câștigat cea mai scurtă și mai bizară cursă din istoria Marelui Circ. Vremea le-a jucat feste piloților pe circuitul Spa-Francorchamps. Piloții au plecat în turul de încălzire cu o mică întârziere. Dar stewarzii au decis că startul ar fi prea periculos din cauza volumului de apă adunat pe circuit. Nici prognoza meteo nu era prea optimistă și anunța ploaie până seara târziu. Verstappen a insistat că se poate concura. Ceilalți piloți se plângeau de vizibilitatea redusă, susținând că nu pot vedea nici măcar lumina mașinii din față.

În cele din urmă, startul s-a dat la ora locală 18:17, cu o întârziere de mai bine de trei ore. După doar două tururi, minimul impus de regulament pentru ca punctele să poată fi atribuite, piloții au fost trimiși la boxe. Nu s-a acordat însă, punctaj întreg, ci doar jumătate. Învingătorul Max Verstappen a luat 12,5 puncte în locul celor 25. George Russell, aflat la un pas de pole position în urma unui tur spectaculos în Q3, sâmbătă după-amiaza, a terminat pe 2 și a primit 9 puncte. Englezul de la Williams a bifat primul podium din cariera sa și pare tot mai aproape de a semna cu Mercedes-AMG Petronas în sezonul viitorul. Pilotul Mercedes-AMG Lewis Hamilton, a încheiat pe 3 și și-a trecut în cont 7,5 puncte.

Lewis Hamilton, furios după cea mai scurtă cursă de Formula 1 din istorie

După cursa bizară, britanicul și-a vărsat nervii. “Decizia de a parcurge două tururi a fost un scenariu financiar. Toată lumea își ia banii. Cred că fanii trebuie să-și primească banii înapoi pentru că, din nefericire, nu au văzut cursa pe care ar fi trebuit să o vadă și pentru care au plătit. Este o rușine să nu poți concura în ziua de luni”, a declarat Lewis Hamilton pentru Sky Sports. Britanicul ar fi preferat amânarea startului.

La Spa-Francorchamps, o glumă a devenit virală. Driver of the Day a fost Bernd Mayländer, cel care conduce Safety Car-ul. Fără îndoială, el a fost cel care a petrecut cel mai mult timp pe circuit.

Lewis Hamilton rămâne liderul clasamentului general după cele 12 etape ale sezonului. Este urmat de Max Verstappen, care a pierdut poziția de lider chiar înaintea vacanței.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Daimler Media / Screenshot YouTube Formula 1



Comentarii
Inchide