ULTIMĂ ORĂ. Decizia luată de Lewis Hamilton și echipa de Formula 1 Mercedes

Autor: Elena Luchian 03 iul. 2021 Știri auto

Știri de ultimă oră din Formula 1. Lewis Hamilton și Mercedes-AMG Petronas au luat decizia în privința contractului pilotului britanic. Înțelegerea semnată în februarie expiră la sfârșitul acestui sezon.

GALERIE FOTO

Lewis Hamilton a semnat o prelungire a contractului cu Mercedes-AMG Petronas pentru o perioadă de doi ani. Pilotul britanic are deja un palmares impresionant cu echipa: șase titluri mondiale în 9 ani din totalul de șapte pe care și le-a trecut în cont. Cu cel de-al șaptelea, a egalat recordul legendarului Michael Schumacher.

Singurul sezon în care a ratat trofeul suprem de când este la Mercedes-AMG Petronas a fost 2016. Atunci campion mondial a devenit colegul său, germanul Nico Rosberg, care s-a și retras la finalul campionatului.

Astfel, Hamilton rămâne alături de echipă cel puțin până în 2023. El va avea atunci 38 de ani.

Anunțul a fost făcut de pagina oficială a echipei și confirmat de pagina șefului echipei, Toto Wolff. Acesta spunea zilele trecute, după Marele Premiu al Stiriei, că echipa nu va mai amâna semnarea contractului până în ultimul moment. Anul acesta, Lewis și Mercedes au bătut palma abia în februarie, cu puțin timp înainte de startul sezonului.

Detaliile financiare rămân secrete, dar surse neoficiale susțin că nivelul salariului lui Hamilton revine la nivelul de dinainte de pandemie: 40 de milioane de lire sterline (aproximativ 46,6 milioane de euro).

Lewis Hamilton se pregătește de sesiunea de calificări în Marele Premiu al Austriei, cea de-a doua cursă care se desfășoară la Spielberg în acest sezon, la distanță de o săptămână. Hamilton este pe locul 2 în clasamentul general, cu 138 de puncte, în spatele pilotului Red Bull, Max Verstappen, cu 156 de puncte.

Lewis Hamilton continuă cu Mercedes. Ce se întâmplă cu Valtteri Bottas?

Mercedes trebuie să-și asigure și cel de-al doilea pilot pentru sezonul viitor. Ca și Hamilton, finlandezul Valtteri Bottas a semnat anul acesta pe un sezon. Surse neoficiale vorbesc despre înlocuirea sa cu George Russell, pilot Mercedes, care concurează pentru Williams.

În sezonul trecut, Russell a îmbrăcat combinezoul negru al celor de la Mercedes pe circuitul de la Sakhir în decembrie 2020, atunci când Hamilton a fost depistat pozitiv la coronavirus. O eroare uriașă a echipei, care i-a pus anvelopele colegului Bottas, l-a trimis pe tânărul pilot de pe prima poziție pe cea de-a noua.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Daimler Media



Comentarii
Inchide