Cea mai utilă funcție din Google Maps pe care nici nu o observi. Despre ce este vorba

Autor: Ionuț Vîlciu 04 apr. 2023 Știri auto

Google a lansat o nouă funcție pentru serviciul de navigație Maps fără să facă un anunț. La ce ajută nouă funcție a aplicației Google Maps?

Google Maps este cea mai importantă aplicație de navigație din lume, iar diferitele funcții aparent mici cu care vine sunt cel puțin la fel de importante ca cele care ne creează traseul. Aceste mici funcții ajută la rafinarea experienței pe care utilizatorul o are cu aplicație, acesta fiind și scopul celui mai nou instrument implementat de Google.

În momentul în care utilizăm Google Maps pentru a căuta o locație, aplicația adaugă automat un indicator pe hartă pentru a arăta unde se află. Utilizatorii își pot adăuga propriile indicatoare pentru a marca anumite locații atunci când explorează harta. În momentul în care cercetăm harta, iar acel pin nu mai este focalizat, poate crea uneori dificultăți în a-l găsi din nou. Google a hotărât să găsească o modalitate de face localizarea acestui pin mai facilă.

Google Maps primește o nouă funcție

Conform AutoEvolution, cele mai noi versiuni de Google Maps primesc un indicator care este afișat pe ambele părți ale hărții atunci când indicatorul nu mai este pe ecran. Ca atare, puteți merge cât de departe doriți de locația inițială a pinului, deoarece veți putea vedea mereu locația inițială în care ați pus pinul.

În versiunile curente de Google Maps, indicatorul arată ca o mică săgeată care indică exact locația pinului. Poziția sa pe ecran este dinamică, așa că se mișcă pe măsură ce te vei apropia de el. Google Maps nu oferă în prezent o opțiune de re-centrare a ecranului și de a evidenția indicatorul așa cum face cu modul în care vă puteți centra pe poziția curentă în timp ce conduceți.

Compania lucrează în prezent la mai multe funcții pentru Google Maps, inclusiv vizualizarea imersivă. Cu ajutorul acestui mod, utilizatorii Google Maps pot explora o anumită regiune folosind o combinație de cadre surprinse din aer, imagini Street View și modele 3D. Vizualizarea imersivă acceptă atât vizualizări în condiții de zi, cât și de noapte, precum și condiții meteorologice diferite.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AutoEvolution


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide