București: Aplicația Google Maps arată unde se află mijloacele STB în timp real

Autor: Adrian Somai 31 mart. 2023 Știri auto

Primăria Municipiului București a anunțat recent că începând de la mijlocul acestei săptămâni, prin intermediul aplicației Google Maps poate fi verificat locul fiecărui mijloc de transport în comun în timp real. Vestea este una cât se poate de bună pentru cei care aleg să folosească mijloacele de transport în comun în dauna mașinilor personale, aceștia putând astfel să își aleagă un traseu optim.

„Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală pot vedea de astăzi în aplicaţia Google Maps unde se află exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze. Aplicaţia calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinaţia finală, incluzând în variante metroul şi/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât şi un mare avantaj pentru pasageri, care îşi pot alege sau schimba traseul în funcţie de timpii de aşteptare”, a transmis primarul Nicusor Dan prin intermediul unei rețele de socializare.

Noua funcție este disponibilă pe majoritatea telefoanelor mobile

Edilul Capitalei mai explică cu această ocazie că noua funcție a aplicației Google Maps este disponibilă pe majoritatea dispozitivelor mobile, putând fi foarte ușor accesată. Sigur, este nevoie ca utilizatorii să își instaleze aplicația Google Maps pe telefoanele mobile.

„Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea Bucureşti – Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicaţiei Maps le poate accesa. Astfel, ne aliniem marilor capitale europene în privinţa informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeaşi aplicaţie, călătorii se pot ghida în oricare din marile oraşe din Europa. Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Google este rezultatul efortului comun al colegilor de la STB şi TPBI”, a mai spus Nicusor Dan cu această ocazie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide