Cea mai valoroasă mașină din lume: Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé s-a vândut la un preț record de 135 milioane euro

Autor: Cristian Gubandru 20 mai 2022 Știri auto

Un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé din 1955 a fost vândut la licitație pentru un preț record de 135 de milioane de euro unui colecționar privat petru a înființa „Fondul Mercedes-Benz”.

Acet model este o raritate absolută – unul dintre cele două prototipuri construite la acea vreme. Numit după creatorul și inginer-șef, Rudolf Uhlenhaut, automobilul este considerat a fi unul dintre cele mai bune exemple de inginerie și design auto de către experții și entuziaștii din întreaga lume.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

„Decizia de a vinde una dintre aceste două mașini sport unice a fost luată cu un raționament foarte sănătos – pentru a beneficia de o cauză bună. Încasările din licitație vor finanța un program global de burse. Prin „Fondul Mercedes-Benz” ne-am dori să încurajăm o nouă generație să urmeze pașii inovatori ai lui Rudolf Uhlenhaut și să dezvolte noi tehnologii uimitoare, în special pe cele care sprijină obiectivul critic de decarbonizare și conservarea resurselor. În același timp, obținerea celui mai mare preț plătit vreodată pentru un vehicul este extraordinar: un Mercedes-Benz este de departe cea mai valoroasă mașină din lume”, spune Ola Källenius, CEO Mercedes-Benz Group AG.

Veniturile din licitația 300 SLR Uhlenhaut Coupé servesc drept capital de început pentru inițiativa globală. Mercedes-Benz se angajează să investească resurse suplimentare în următorii ani.

„Fondul Mercedes Benz” va fi împărțit în două subcategorii: Burse universitare pentru a conecta, educa și încuraja studenții să realizeze/desfășoare cercetări asupra proiectelor de științe ale mediului și Burse școlare care se concentrează pe elevi pentru a realiza proiecte locale de mediu în comunitățile lor.

Istoria Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé

Vânzarea lui 300 SLR Uhlenhaut Coupé a avut loc pe 5 mai la o licitație organizată la Muzeul Mercedes-Benz în cooperare cu renumitul licitator RM Sotheby’s.

Invitații au fost printre clienții Mercedes-Benz selectați și colecționari internaționali de mașini și artă, care împărtășesc valorile corporative ale Mercedes-Benz.

Modelul 300 SLR Uhlenhaut Coupé vândut la licitație a făcut parte din colecția de vehicule nepublice aparținând Mercedes-Benz Classic, cuprinzând peste 1100 de automobile de la inventarea automobilului în 1886 și până astăzi.

„Cumpărătorul privat a fost de acord că 300 SLR Uhlenhaut Coupé va rămâne accesibil pentru expunere publică la ocazii speciale, în timp ce al doilea 300 SLR Coupé original rămâne în proprietatea companiei și va continua să fie expus la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart,” spune Marcus Breitschwerdt, șeful Mercedes Benz Heritage.

Designul lui 300 SLR Uhlenhaut Coupé a stabilit repere care l-au plasat printre cele mai importante simboluri auto din lume – nu în ultimul rând datorită ușilor sale distinctive „gullwing”.

Sursa: Mercedes-Benz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide