Care este cel mai căutat brand auto pe Google? Nu, nu este Dacia!

Autor: David Andrei 04 feb. 2021 Știri auto

Cel mai căutat brand auto pe Google nu este Dacia, iar constructorul român nici măcar nu intră în top, așa cum ne-am fi așteptat, având în vedere popularitatea modelelor producătorului român în Europa. Este Toyota cea care conduce clasamentul după ce i-a detronat pe nemții de la BMW.

GALERIE FOTO

Toyota este numărul 1 în topul căutărilor pe Google, potrivit datelor obținute în urma unei evaluări efectuate în 158 de state. Constructorul nipon a dominat clasamentul în anul pandemic 2020. A fost lider în căutări în 55 de țări, adică 34,8% din numărul total al țărilor analizate. Este o creștere uriașă având în vedere că, în 2019, Toyota și-a adjudecat doar 17,7% dintre căutări.  Volumul total al căutărilor pe Google a fost de 88 de milioane.

Popularitatea brand-ului a fost confirmată și de cifrele de vânzări. Toyota este cel mai mare producător auto al lumii. A vândut anul trecut 9,53 milioane de mașini, în timp ce 9,3 milioane de oameni au comandat un model Volkswagen.

Dacia nu este în clasament, iar BMW nu mai este cel mai căutat brand auto pe Google

Dacia nu se regăsește în clasament, dar Renault a câștigat cursa în trei dintre statele incluse în studiu. Pe anumite piețe din Asia, Africa și America Latină, modelele producătorului român sunt comercializate cu logo-ul constructorului francez.

În anul 2019, BMW a fost cel mai căutat brand auto pe Google, fiind lider în 118 țări, potrivit raportului prezentat de Compare the Market. Nemții au înregistrat un declin însă, în 2020, adjudecându-și prima poziție în doar 34 de state.

Mercedes-Benz a rămas pe locul al treilea în cele 158 de țări incluse în studiu. Au înregistrat creșteri semnificative și Kia, și Ford, care au ocupat locurile 4 și 5. Fiecare au condus clasamentul în câte o țară.

Compare the Market a realizat și o hartă interactivă. Toyota ocupă zonele marcate cu roșu, iar Ford și-a adjudecat zonele colorate în albastru. (vezi GALERIA FOTO).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide