Acesta este cel mai ciudat camion Volvo din lume. GALERIE FOTO

Autor: Elena Luchian 19 aug. 2020 Știri auto

Acesta este cel mai ciudat camion Volvo din lume. Un transportator danez cu tradiție în utilizarea unor vehicule speciale a realizat un design care nu poate trece neobservat.

GALERIE FOTO

Camionul cu look special este un Volvo FH achiziționat recent de compania daneză Henrik Guldager. Modelul a fost personalizat cu ajutorul artistului britanic Ray Hill. Acesta a combinat elemente inspirate de pictorul olandez Piet Mondrian și un portret al fostului membru Beatles, John Lennon.

Pe cabina camionului scandinav apare și o copie a celebrei și controversatei opere a lui Maurizio Cattelan, care înfățișează o banană lipită cu bandă adezivă de perete. Este probabil cea mai scumpă banană din lume. Creația artistului italian a fost vândută la o licitație care a avut loc anul trecut la Miami cu 120.000 de euro!

Compania Henrik Guldager intenționa să expună noul său Volvo FH cu design special la IAA 2020. Dar expoziția a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, camionul a pornit într-un turneu promoțional și face turul dealerilor Volvo Trucks din Danemarca.

Pe camionul colorat apare semnul păcii și mesajul “Give peace a chance” (“Dați-i păcii o șansă”).

Nu este primul camion Volvo transformat în “operă de artă” pe roti

Nu este prima oară când Henrik Guldager personalizează un camion Volvo. În 2013, transportatorul danez a apelat la artiști care au creat un design inspirat de opera cu influențe suprarealiste a pictorului spaniol Joan Miro.

Gama FH a apărut în portofoliul Volvo în 1993 și a devenit rapid o serie de succes. Constructorul suedez a continuat să actualizeze autocamionul și să implementeze tehnologii futuriste odată cu relansarea sa, în 2012. Tot atunci, FH a primit un nou design. Modelul a primit un facelift anul acesta, venind cu o semnătură luminoasă nouă, o cabină modernizată, o eficiență superioară și, cum era de așteptat de la un constructor ca Volvo, cu noi dotări de siguranță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo Trucks



Comentarii
Inchide