Cel mai fierbinte subiect al începutului de an: Dacia Duster 2017 – FOTO

Autor: Marius Vișan 05 feb. 2016 Știri auto

 

autoexpert.ro informează în exclusivitate că Dacia va lansa o nouă versiune a modelului Duster, ce se va construi pe platforma modulară CMF a Alianţei. Astfel, Dacia va renunţa după 13 ani la platforma care a stat la baza lui Logan, Sandero şi Duster.

Schimbare va avea loc şi în ceea ce priveşte dimensiunile, 18 cm vor fi adougaţi lungimii totale, ajungându-se la 4,50 metri, iar noua variantă va oferi şapte locuri la fel ca fostul Logan MCV. În privinţa motorizării nu vor exista schimbări. Mai multe detalii despre acest subiect aşteptăm să apară în viitorul apropiat. În ceea ce priveşte motorizările, vor fi oferite în continuare unităţile 1.5 dCi şi noul 1.2 TCE în combinaţie cu transmisie faţă sau integrală. Va apărea însă opţiunea pentru cutia automată şi pe alte pieţe în afara Rusiei, mai scrie autoexpert.ro



Dacia a înregistrat în 2015 un nou record comercial, volumul vânzărilor atingând 550.920 de unităţi, cu 7,7% mai mult faţă de nivelul atins în 2014. Această creştere a fost generată de performanţa întregii game Dacia, trei dintre modelele mărcii (Sandero, Duster şi Logan) înregistrând vânzări de peste 100.000 de unităţi.

Pentru România, Dacia îşi consolidează poziţia de lider cu 36.946 de vehicule comercializate, + 24,5% faţă de nivelul înregistrat în 2014.

Cu peste 16.100 de unităţi vândute, ceea ce înseamnă aproximativ 43% din vânzările totale, Logan berlină rămâne cea mai bine vândută marcă Dacia în România. Succesul berlinei Logan este completat de cel al variantei MCV care, cu 3.111 unităţi comercializate, s-a impus ca cel mai vândut model break din România.

Duster ocupă a doua treaptă a podiumului, cu 7.271 unităţi vândute. SUV-ul gamei Dacia beneficiază, din ultimul trimestru al anului 2015, de o ediţie limitată intitulată Duster connected by Orange.

Click aici pentru a vedea cum arată Dacia Duster 2017


 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide