Cel mai frumos McLaren P1. Îi stă bine în violet – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan acum 6 ani Știri auto

 


Un superb exemplar McLaren P1 violet a fost văzut pe străzile din Londra. Acesta s-a alăturat celor în verde, albastru, galben, şi a altor culori cameleonice care au ieşit recent de pe porţile companiei, scrie Carscoops.com

Dacă la capitolul design stă foarte bine, din punct de vedere al performanţelor tehnice hypercarul britanic face sprintul de la zero până la 100 km/h în mai puţin de trei secunde, sprintul de la zero până la 200 km/h în mai puţin de şapte secunde, în timp ce sprintul de la zero până la 300 km/h durează doar 17 secunde, cu cinci secunde mai puţin decât avea nevoie faimosul McLaren F1.

GALERIE FOTO

Înainte de lasarea sa, în 2013, se preconiza că doar 375 de exemplare vor fi construite, fiecare cu o viteză maximă limitată electronic la 350 km/h.

În Marea Britanie, preţul unui McLaren P1 e de 866.000 de lire sterline sau în jur de 1.000.000 de euro la ratele de schimb actuale. În Statele Unite ale Americii, McLaren P1 va avea un preţ de pornire de 1.150.000 de dolari.

Potrivit companiei britanice, preţul de bază include „o echipare care dotează maşina atât pentru drumurile publice, cât şi pentru circuit”, iar lista de echipamente opţionale este limitată „doar la elemente personalizate pe care un client ar vrea să le adauge cu ajutorul McLaren Special Operations”.

Sistemul hibrid de propulsie folosit în McLaren P1 combină un motor V8 de 3,8 litri cu un motor electric, pentru o putere totală combinată de 916 CP şi un cuplu maxim de 900 Nm. Puterea şi cuplul sunt transmise către roţile din spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu şapte trepte şi ambreiaj dublu.
Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide