Care este cel mai ieftin Mercedes-Benz Clasa G care se vinde în România?

Autor: ProMotor 12 mart. 2020 Știri auto

Clasa G este modelul de vârf în materie de vehicule off-road de lux. Nu doar că acesta este autoturismul de serie cu cel mai lung palmares de producţie în serie din istoria Mercedes-Benz, dar şi strămoşul tuturor SUV-urilor care poartă steaua Mercedes-Benz.

Este un vehicul impresionant din punct de vedere al capabilităţilor off-road, dar în acelaşi timp atrăgător pentru clienţii interesaţi de un vehicul sigur şi complet echipat, potrivit pentru utilizarea în scopuri recreaţionale. Tracţiunea integrală şi diferenţialele 100% blocabile au fost de asemenea parte a caracteristicilor Clasa G încă de la prima versiune, similar şasiului tip scară.

La momentul lansării sale pe piaţă, în primăvara anului 1979, Clasa G a fost disponibil cu 4 motorizări diferite, ce produceau între 72 CP (53 kW) şi 156 CP (115 kW).

Începând cu 1993, vehiculul a primit o denumire oficială: Clasa G.

Mercedes-Benz G300 – 7.100 de euro

Revenind în zilele noastre, pasionații auto care își doresc un Mercedes-Benz G-Class, dar nu sunt dispuși să plătească foarte mult pe el, au la dispoziție un anunț de vânzare cu un „stră-stră-bunic” al celebrului model de lux. Este vorba de un Mercedes G300 Diesel fabricat în 1987, care are la bord 200.000 de km.

Mașina aceasta costă 7.100 de euro, iar cel care o vinde menționează în anunț că a cumpărat mașina de la armata aurstrică. Sub capotă se află un motor diesel cu o capacitate cilindrică de 2.998 cm3 care produce 90 de CP, conectat la o cutie manuală, dar și tracțiune 4×4.

GALERIE FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit.ro



Comentarii
Inchide