Piesa asta se fură de ani de zile de pe mașinile din Europa. Recent, ea a început să se fure și în România

Autor: Promotor 06 mart. 2020 Știri auto

Inventivitatea hoților nu are limite.

Pentru o anumită sumă de bani, aceștia nu se feresc să se bage sub mașina parcată pe stradă și să îi taie catalizatorul cu flexul.

În alte țări se întâmplă de câțiva ani, dar în România aceste tipuri de furturi sunt destul de recente. O șoferiță a pus pe grupul de Facebook Trafictube următorul mesaj:

„În ce țară trăim! Te trezești că peste noapte mașina ta s-a îmbolnăvit. O duci pe platformă la mecanic ca să vezi motivul îmbolnăvirii. Stupoare..mecanicul constată lipsa catalizatorului! Peste noapte cineva a tăiat și furat catalizatorul! Așa ceva!!!”

La scurt timp după ce femeia a postat imaginea cu catalizatorul furat, au apărut alte comentarii care arată că fenomentul nu este singular. Cineva a urcat o captură foto cu un anunț de vânzare a unui catalizator. Acesta pare a fi chiar de pe mașina șoferiței.

Se pare că aceste catalizatoare conțin câteva grame de metal prețios (platină), așa că ele au devenit foarte „apetisante” pentru hoți. Aceștia nu se feresc se le fure nici chiar de pe mașini parcate în fața blocului.

Iată cât de ușor se poate fura un catalizator de pe mașină, în plină stradă.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook



Comentarii
Inchide