Cel mai mare terminal de transport va fi construit în Brașov. La cât se ridică investiția?

Autor: Mihai Morcovescu 18 iul. 2022 Știri auto

Primăria Brașov anunță o nouă investiție masivă în infrastructura transportului public din orașul de sub Tâmpa. Municipalitatea a lansat procedura de achiziție pentru execuția construcției celui mai mare terminal de transport urban. Acesta va fi ridicat în zona parcării publice a Gării Brașov.

Viitorul terminal va oferi 12 peroane, iar patru dintre acestea vor fi dotate cu stații de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice. De asemenea, clădirea va avea acoperiș verde circular cu o pantă de 3% și panouri fotovoltaice. Deoarece partea din spate a clădirii este parțial îngropată, spațiul verde de pe construcție va fi conectat cu restul spațiului verde.

Potrivit primarului Brașovului, Allen Coliban, transportul în comun reprezintă soluția optimă de mobilitate urbană. Atât prin condițiile oferite, cât și prin reducerea nivelului de poluare. Edilul spune că orașul pe care îl conduce are mare nevoie să implementeze soluții de reducere a poluării.

Valoarea proiectului este de peste 15 milioane de lei plus TVA

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

„Continuăm să investim în creșterea calității serviciilor pe care le oferă RATBV. Atât prin achiziția de mijloace de transport, cât și prin asigurarea infrastructurii necesare. Astăzi am lansat licitația pentru construirea terminalului de la gară. Nu va fi doar cel mai mare, ci va fi și cel mai modern și mai prietenos cu mediul pe care îl are Brașovul. Pe acoperișul autogării vom avea gazon, iar copertina peroanelor va fi prevăzută cu panouri fotovoltaice. Totodată, terminalul va însemna nu doar o zonă asfaltată, ci vom amenaja un spațiu verde cu gazon, vom planta 70 de arbori și 20 de arbuști decorativi. Astfel, călătorii să vor simți confortabil și când așteaptă autobuzul”, a precizat primarul Brașovului.

Platforma carosabilă va asigura loc pentru 12 autobuze. Mai exact, în această zonă vor putea opri nouă autobuze cu o lungime maximă de 13 metri și trei autobuze articulate cu lungime de 18 metri.

Dintre aceste locuri, patru vor fi destinate realimentării autobuzelor electrice și vor fi echipate cu stații de încărcare. În plus, amplasamentul va fi prevăzut cu șapte locuri de parcare pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Suprafața totală a terminalului va fi de 7.500 de metri pătrați.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este de 1 august 2022. Durata de execuție este de 13 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.Durata maximă de execuție va fi de 13 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 15.682.267.34 lei plus TVA. Finanțarea va fi asigurată în principal din fonduri europene nerambursabile (98% din cheltuielile eligibile).

Sursa: BrașovCity.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BrașovCity.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide