Centura Capitalei va avea stații de tren comune cu cele de autobuz și parcări

Autor: Cristian Gubandru 03 apr. 2022 Știri auto

Pe Centura Capitalei vor fi create stații de tren comune cu cele de autobuz, precum și parcări, în proximitatea acestora, a scris pe Facebook Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Modernizarea Centurii Bucureștiului va conduce la intermodalitate între sistemul de tren metropolitan, metrou și sistemul de transport de suprafață.

Centura Capitalei va deveni un bulevard

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor mai spune că pe măsură ce se construiește Autostrada Bucureștiului – A0, „actuala Centură va deveni un bulevard al Metropolei”.

„După ce la data de 8 februarie am semnat contractul de proiectare, iar pe 11 martie am dat ordinul de începere pentru modernizarea Centurii de Sud a Bucureștiului, intre A2 si A1, azi am avut prima ședință de lucru cu proiectanții și autoritățile locale, respectiv cu conducerile Consiliului Județean Ilfov și ale primăriilor Popești Leordeni, Jilava, Vidra, Berceni și Glina. Am stabilit că proiectanții să colaboreze direct cu primăriile, astfel încât să se poată ține cont de strategiile locale de dezvoltare. De asemenea, am cerut compatibilizarea noii viziuni de dezvoltare a Centurii Capitalei cu programul de transport local București-Ilfov, prevăzut în PMUD

De exemplu, pe Centura Capitalei, trebuie să creăm stații de tren comune cu cele de autobuz, precum și parcări, în proximitatea acestora. Să existe intermodalitate între sistemul de tren metropolitan, metrou și sistemul de transport de suprafață. Le-am solicitat proiectanților o viziune integrată de urbanizare a Centurii Capitalei, pentru că pe măsură ce construim Autostrada Bucureștiului – A0, actuala Centură va deveni un bulevard al Metropolei”.

Modernizarea Centurii de Sud a Bucureștiului, intre A2 si A1 vizează lărgirea Centurii la 4 benzi, realizarea de drumuri colectoare, pasaje/pasarele pietonale (suprateran/subteran), trotuare, parcări, stații autobuz, reamenajarea intersecțiilor cu drumurile clasificate în vederea creșterii capacității de transport pe sectorul de Sud al Centurii Bucureștiului, panouri fonoabsorbante și alte lucrări ce pot fi implementate în vederea creșterii siguranței auto și pietonale.

Vor fi pasaje denivelate la intersecțiile:

  • Ieșirea din Popești Leordeni (pe șoseaua Leordeni) la intersecția cu Centura Bucureștiului
  • Între DJ301 A (Glina) și Centura Bucureștiului
  • Intersecția dintre Splaiul Independenței și Centura Bucureștiului
  • Posibil pasaj în zona intersecției dintre stradă Gării din Jilava și Centura Capitalei

Sursa: Facebook / Irinel Ionel Scrioșteanu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide