Cel mai mare tractor agricol din lume primește roți noi pentru prima dată în 43 de ani

Autor: Elena Luchian 27 iul. 2020 Știri auto

Cel mai mare tractor din lume agricol a primit roți nou nouțe. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de 43 de ani. Înlocuirea celor vechi a fost o ocazie specială.

GALERIE FOTO

Big Bud 16V-747 este cel mai mare tractor din lume folosit în agricultură. Utilajul a fost construit de o echipă a companiei Northern Manufacturing, coordonată de inginerul Ron Harmon în 1977. Destinatară era o fermă de bumbac din California. Cei de la fermă aveau nevoie de un vehicul capabil să efectueze munci grele. Așa a venit pe lume Big Bud 16V-747 cu 1.100 de cai putere.

Tractorul este unic în lume, astfel că, de-a lungul timpului, pentru cei de la fermă a fost practic imposibil să găsească piese de schimb. Cea mai mare bătaie de cap le-au dat-o anvelopele. Acestea au fost furnizate, într-o perioadă, de o companie care, între timp, a dat faliment. Dar soluția a venit din partea unei alte companii, Williams Brothers. Aceștia le-au pus proprietarilor la dispoziție, jante și anvelope. Astfel, Big Bud a primit acum cauciucuri Goodyear LSW1400/30r46. Da, ați citit bine. Sunt cauciucuri de 46 de inci. Sunt cele mai mari produse vreodată pentru uz în agricultură.

Tractorul este expus acum, pentru o perioadă limitată de timp, la Muzeul Heartland din statul american Iowa, acolo unde vizitatorii plătesc 12 dolari ca să vadă colosul.

Cel mai mare tractor din lume în cifre

Big Bud 16V-747 este de două ori mai mare decât un tractor mare. Acesta măsoară 4,3 metri în înălțime, 8,2 metri în lungime și 4,06 metri în lățime sau 7,7 metri în lățime, cu roți cu tot.

O singură roată are un diametru de 2,4 metri, iar lățimea anvelopei este de 1,010 milimetri.

Tractorul cântărește aproximativ 48 de tone. Încărcat la maximum și cu rezervorul plin, poate ajunge la nu mai puțin de 68 de tone.

Mașinăria este pusă în mișcare de un motor diesel de 24,1 litri, cu două turbocompresoare și două compresoare de supraalimentare. Unitatea dezvoltă 1.100 de cai putere și un cuplu de 4.200 Nm.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide