Cel mai mic SUV electric Volvo este aproape de lansare. EX30 va fi dezvăluit pe 7 iunie – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 mai 2023 Știri auto

Volvo anunță că noul SUV electric de noi dimensiuni va fi prezentat la începutul verii. Noul EX30 pare a fi o versiune miniaturală a lui EX90.

Volvo a publicat un videoclip teaser nou și mai care dezvăluie mai multe despre aspecte ale viitorului SUV de mici dimensiuni, complet electric, denumit EX30, confirmând în același timp că va fi dezvăluit pe 7 iunie.

Am primit câteva indicii despre Volvo EX30, cel mai mic membru al gamei de SUV-uri a producătorului suedez, atunci când a fost prezentat pentru prima dată în noiembrie 2022, alături de flagship-ul EX90. Noul model împrumută o mulțime de elemente de design de la fratele său mai mare, EX90, deși arată mai pătrățos și are un design mai jucăuș, destinat tinerilor, lucru care este evident din noul teaser. Caracteristicile comune includ blocurile optice spate despărțite, farurile în stil pixel și forma generală a caroseriei. Pe de altă parte, amprenta compactă, proporțiile și suprafața vitrată prezente pe EX30 arată similar cu modelul XC40.

Volvo va prezenta în curând un nou SUV electric

Potrivit Carscoops, Volvo EX30 ar putea fi construit pe o versiune compactă a platformei modulare SEA (Sustainable Experience Architecture) de la Geely, care stă deja la baza SUV-urilor de dimensiuni similare, inclusiv Smart #1 și Zeekr X. Cel mai probabil va oferi o selecție între motoare electrice simple sau duble, alături de baterii de diferite capacități.

CEO-ul Volvo, Jim Rowan, a vorbit despre EX30, numindu-l un model „cu adevărat important” pentru marcă. El a spus că va fi oferit la un „preț foarte bun”, fiind în același timp „foarte sigur”, cu o „autonomie decentă” și „calitate înaltă” la o „dimensiune bună”. Volvo speră că noul său SUV entry-level îi va ajuta să ajungă la un public mai tânăr, deoarece se va concentra pe vânzările online și va propune un nou model de proprietate bazat pe abonament, cu un angajament de trei luni.

Producătorul auto a spus că va dezvălui „mult mai multe detalii” despre EX30 în săptămânile următoare. De asemenea, producătorul a anunțat că Volvo EX30 va deveni disponibil pentru precomandă pe anumite piețe din ziua debutului său, pe 7 iunie. Producția va avea loc în China.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide