Zeekr X, un nou SUV compact venit din China să atace piața auto europeană

Autor: Adrian Somai 04 feb. 2023 Știri auto

Segmentul SUV-urilor compacte se va îmbogăți cât de curând cu un nou model venit din China, Zeekr prezentând la sfârșitul acestei săptămâni primele fotografii oficiale și detalii cu noul Zeekr X. Este cel de-al treilea model din gama celor de la Zeekr, model care va ajunge cât de curând și pe piața auto din Europa pentru a se duela cu modele mult mai cunoscute precum VW ID. 3 sau Renault Megane E-Tech. Pe piața europeană, Zeekr X va fi disponibil pentru început doar în Suedia și Norvegia, potrivit Carscoops.

Zeekr X a putut fi văzut deja și în urmă cu câteva zile, însă atunci ne-a fost prezentată o versiune sub camuflaj. În plus, acum știm și numele pe care l-au ales chinezii pentru acest nou model din gama lor. Este vorba, așadar, despre un crossover de dimensiuni compacte, echipat din punct de vedere tehnic cu un sistem de propulsie electric 100%.

Potrivit fișei tehnice, Zeekr X se poate mândri cu o lungime de 4.450 de mm, o lățime de 1.836 de mm și o înălțime de 1.572 de mm. Totodată, ampatamentul ajunge la 2.750 de mm. Despre Zeekr X mai știm că a fost proiectat în Suedia și că a fost construit având la bază arhitectura SEA a celor de la Geely, la fel ca și modelul Smart #1.

Atinge 100 km/h în 4 secunde

La nivel exterior remarcăm blocurile optice frontale duble, capota de dimensiuni nu foarte mari, mai multe elemente de culoare neagră, printre care și plafonul sau oglinzile laterale, respectiv stopurile care încadrează denumirea brand-ului. Per total, Zeekr nu arată deloc rău, ba chiar din contră.

Chinezii de la Zeekr nu au oferit până la acest moment detalii cu privire la datele tehnice, însă știm că Zeekr X este echipat exclusiv cu un sistem de motorizare 100% electric. Este posibil însă să fie oferit atât cu un singur motor electric, cât și cu două agregate de acest tip. De asemenea, mai știm că Zeekr X va atinge 100 km/h în aproximativ 4 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Zeekr


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide