Cel mai neobișnuit record mondial – Cum se schimbă o roată pe o mașină în mișcare

Autor: Ionuț Vîlciu 21 iul. 2022 Știri auto

Un nou record mondial a fost stabilit pentru schimbarea unei roți pe o mașină în mișcare. Vechiul record era de 1 minut și 30 de secunde.

Cartea Recordurilor cuprinde unele dintre cele mai ciudate categorii, nu este nimic nou în asta. Întotdeauna se va ivi ceva care să ne facă să exclamăm în sinea noastră că nu este posibil. Se pare că multe dintre ele sunt cât se poate de reale și de posibile, la fel ca cele ce urmează.

Doi italieni s-au îmbarcat în această experiență și au reușit să doboare recordul de 1 minut și 30 de secunde. Probabil că prima întrebare care ar putea să răsară este: Cu ce scop? Pentru că se poate. Cei mai mulți dintre noi nici nu știam de existența acestui lucru, darămite că mai este și la nivel competițional. Pe deasupra, este un nou record mondial, ceea ce înseamnă că a mai fost cineva care a performat acțiunea în trecut.

Cum a fost doborât ineditul record?

Acum că am înțeles despre ce este vorba, trebuie să înțelegem modul în care a fost realizată întreaga acțiune.

În primul rând, este nevoie de doi oameni. Unul care să conducă mașina, iar celălalt să schimbe roata. Simplu, nu-i așa? Nu tocmai. Manuel Zoldan este la volanul acestui BMW Seria 3, în timp ce Gianluca Folco stă pe locul pasagerului. De acolo trebuie să înceapă procesul. În timp ce Zoldan accelerează și ridică mașina pe două roți, Folco deschide ușa și iese din mașină. În timp ce Șoferul ține mașina pe roțile laterale, Folco se cațără pe aceasta și începe procesul schimbare. El a avut la îndemână un pistol pentru desfacerea șuruburilor. După ce roata a fost înlocuită, el sare de pe mașină, iar șoferul readuce vehiculul pe toate cele patru roți.

Timpul în care duetul a reușit să finalizeze întreaga acțiune este de 1 minut și 17.64 de secunde.

VIDEO

Sursa: Guinness World Records YouTube

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Guinness World Records YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide