Cel mai nou model electric al chinezilor promite o autonomie de peste 700 de kilometri

Autor: Mihai Morcovescu 11 iul. 2022 Știri auto

Producătorul chinez de automobile electrice Human Horizons a publicat imaginile și informațiile referitoare la noul model HiPhi Z. Deși aduce mai mult cu un concept-car, este vorba despre un vehicul de serie cu design futurist, „care arată, se simte și se conduce ca o mașină de 20 de ani din viitor”, așa cum o descriu oficialii companiei.

Mașina se distinge printr-o caroserie care integrează mii de lumini și panouri cu iluminare LED. În plus, automobilul promite să parcurgă până la 705 kilometri cu o singură încărcare.

Noul HiPhi Z beneficiază de aerodinamică activă

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Tema futuristă este dată de cele 4.066 de LED-uri individuale, care pot interacționa cu pasagerii, cu alți șoferi și chiar cu lumea din jur. În același timp, luminile pot afișa inclusiv mesaje de genul „Bun venit!” pentru șoferul și pasagerii care se urcă în mașină.

Mergând mai departe, portierele modelului cu emisii zero dispune de o tehnologie „„ultra-wideband”. Aceasta ajută mașina să poată detecta cu exactitate poziția persoanelor și a cheii, astfel încât ușa să se deschidă automat la momentul și unghiul optim.

Fin punct de vedere vizual, noul HiPhi Z îmbină aspectul agresiv al unui supercar cu cel al unui coupe GT cu 4 uși. Ca detalii estetice, se disting grila frontală complet închisă specifică mașinilor electrice și prizele de aer generoase. Aspectul exterior este completat de jantele de mari dimensiuni cu design futurist și de eleronul posterior supradimensionat.

Mașina prezintă o aerodinamică activă, cu ajutorul eleronului spate și al grilei. Acestea își schimbă pozițiile în timpul mersului pentru a reduce portanța în vederea obținerii unor performanțe superioare.

Prețuri între echivalentul a 88.000 și 117.500 de euro

Tema futuristă continuă și la interior. Aici regăsim lumini ambientale LED, care sunt amplasate în zona ușilor și a planșei de bord. Ecranul central al sistemului de infotainment este montat pe un suport care poate fi reglat în opt poziții.

De asemenea, HiPhi Z vine și cu un sistem de inteligență artificială denumit HiPhi Bot, care poate regla temperatura și volumul sistemului audio Meridian cu 23 de difuzoare.

Avem și câteva detalii tradiționale, precum un volan cu două spițe, tapițerie din piele Nappa și accente Ultrasuede. Acestora li se adaugă patru scaune individuale și mai multe panouri de iluminare ambientală.

Chinezii nu au dezvăluit specificațiile tehnice. Știm doar că HiPhi Z poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3, secunde și poate parcurge 705 kilometri cu o singură încărcare a bateriei de 120 kWh. Modelul este dotat cu suspensie pneumatică și adaptivă și roți posterioare viratoare.

De asemenea, mașina electrică vine cu sistem semi-autonom de conducere. Acesta funcționează cu ajutorul a 34 de senzori și a tehnologiei LiDAR. Mașina se poate parca singură și poate fi chemată prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

Listele de comenzi pentru noul HiPhi Z au fost deja deschise pe piața din China. Prețul este cuprins între echivalentul a circa 88.000 de euro și 117.500 de euro. Mașina va fi prezentată public la Salonul Auto de la Chengdu, în august.

Sursa: Carscoops

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Human Horizons


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide