Compania chineză BYD depășește Tesla și devine cel mai mare producător de vehicule electrice din lume

Autor: Promotor 06 iul. 2022 Știri auto

BYD este acum cel mai mare producător de vehicule electrice din lume, după ce a obținut rezultate de vânzări mai mari decât Tesla în primele șase luni ale anului 2022.

Brandul chinez de vehicule electrice a înregistrat cu aproximativ 77.000 de vehicule în plus și o creștere de 300% de la an la an. BYD a depășit, de asemenea, LG energy și a devenit al doilea cel mai mare producător de baterii pentru mașini electrice. BYD Tang este primul model electric (EV) al companiei care a ajuns în Europa.

BYD a întrecut Tesla, fiind în prezent cel mai mare producător de vehicule electrice din lume. Compania chineză, susținută de Berkshire Hathaway a lui Warren Buffet, a vândut mai multe mașini decât Tesla în prima jumătate a anului. BYD a totalizat 641.000 de vehicule vândute, dar Tesla a înregistrat doar 564.000 de achiziții. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, BYD a înregistrat o creștere de 300% a vânzărilor.

Compania chineză BYD depășește Tesla

Tesla a declarat că problemele din lanțul de aprovizionare au cauzat scăderea tranzacțiilor. Fabricile Tesla au sediul în zone afectate de restricții privind coronavirusul, în timp ce fabricile BYD nu. De asemenea, BYD își mărește cota de piață pentru bateriile vehiculelor electrice, devenind al doilea mare producător după CATL (lider global în dezvoltarea și fabricarea bateriilor litiu-ion), plasând LG Energy pe poziția a treia.

Primul EV de la BYD care a ajuns în Europa a fost Tang. SUV-ul complet electric are o autonomie de până la 528 km de la o baterie de 86,4 kWh, care se poate încărca rapid de la 30% la 80% în 30 de minute.

Un motor cu o putere de până la 380 kW și un cuplu de 680 Nm asigură o viteză maximă de 180 km/h. Vehiculul cu tracțiune integrală poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde.

BYD Tang este disponibil pentru precomandă în Europa, după ce a fost lansat anul trecut în Norvegia la prețul de aproximativ 58.100 de EURO (59.998 dolari).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BYD



Comentarii
Inchide