Cel mai puternic Aston Martin DBS este aici. Are 770 CP și va fi produs în serie limitată – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 18 ian. 2023 Știri auto

Primele informații și fotografii cu noul Aston Martin DBS 770 Ultimate. Este cel mai puternic și mai rapid DBS din istorie.

Cariera actualei generații de Aston Martin DBS se îndreaptă spre final. Pentru a marca sfârșitul acestui model, producătorul britanic a adus o ediție limitată pentru supercar-ul cu motor V12. Conform celor comunicate de companie, acesta este „DBS-ul care le va surclasa pe restul”.

Noua versiune DBS 770 Ultimate va fi disponibilă atât în versiune coupe, cât și decapotabilă. Producția va fi una limitată la 499 de exemplare. Dintre acestea, 300 vor fi în format de caroserie coupe, iar restul de 199 vor fi decapotabile. Potrivit producătorului britanic, toate au fost deja vândute.

Aston Martin DBS 770 Ultimate – Un cântec de lebădă cu mulți cai putere

Sub capota noului Aston Martin DBS 770 Ultimate se află un motor V12 de 5,2 litri. Acesta produce 770 CP și 900 Nm cuplu. Propulsorul ajută supercar-ul britanic să atingă o viteză maximă de 339 km/h. Cutia de viteze este una automată cu opt rapoarte, iar pe puntea spate este montat un diferențial cu alunecare limitată. Pentru a face față puterii motorului, mașina este dotată cu frâne ceramice pe fiecare colț. Discurile față măsoară 410 mm, iar cele spate 360 mm.

Din punct de vedere design, DBS 770 Ultimate aduce o capotă redesenată, elemente de caroserie din fibră de carbon și un set de jante de 21 de inch cu un design special și sunt disponibile cu trei tipuri de finisaj.

Și interiorul a primit puțină atenție. Scaunele Sport Plus vin în standard și sunt îmbrăcate cu piele și alcantara. Odată ce vei deschide ușa, vei ști în ce mașină te afli, grație ornamentelor pragurilor. De asemenea, logo-ul DBS 770 Ultimate a fost gravat cu laser pe cotiera centrală. Pe lângă acestea, padelele montate în spatele volanului sunt confecționate din fibră de carbon.

Noul Aston Martin DBS 770 Ultimate va intra în producție în prima parte a acestui an. Primele exemplare vor fi livrate în cel de-al treilea trimestru al anului.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide