Ce s-a întâmplat cu cel mai scump Lamborghini din lume? Mașina a dispărut fără urmă

Autor: Elena Luchian 26 iul. 2021 Știri auto

Cel mai scump Lamborghini din lume arată ca o jucărie. De fapt, este un bibelou. Și nimeni nu l-a văzut niciodată decât într-o serie de randări.

GALERIE FOTO

O mașină din aur. Nu, nu vorbim aici despre un autocolant auriu, folosit de vreun șofer îndrăzneț care vrea să atragă priviri în trafic. Ci chiar despre n Lamborghini Aventador LP 700-4, construit la scară 1:8 pe care nimeni nu l-a văzut niciodată.

A fost ideea unui inginer german, Robert Gulpen, în 2011, pasionat de astfel de modele, transformate în adevărate bijuterii. Creațiile lui se vindeau cu sume cuprinse între 20 și 25.000 de dolari. De cele mai multe ori, acestea erau construite din metale și pietre prețioase.

Noul său Lamborghini ar fi trebuit construit mașina din fibră de carbon, pe care Gulpen urma să o placheze cu aur. Și asta nu era tot. 1.400 de diamante ar fi trebuit să se regăsească pe scaune, câte 700 pe fiecare. Alte diamante ar fi apăru pe volan și în locul farurilor, iar jantele ar fi fost din platină.

Un prototip a fost prezentat în septembrie 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt. Era un model cu o caroserie din fibră de carbon și multe pietre prețioase. Dar nici urmă de aurul promis. Germanul a spus că va lăsa mașina așa cum a prezentat-o. Iar cel care o va achiziționa va putea să ceară specificații noi.

Cel mai scump Lamborghini din lume – Există sau nu există

În luna decembrie a aceluiași an, Gulpen a anunțat că Sotheby’s va scoate mașina, într-o versiune nouă, la licitație fie în Europa, fie în Emirate, cu un preț de pornire de 5,5 milioane de dolari. El era convins că modelul lui va ajunge la 7,5 milioane de dolari. Planurile nu s-au concretizat niciodată.

În 2013, modelul a revenit în prim plan. Gulpen susținea atunci că va produce o mașină din aur. Produsul final va cântări 25 de kilograme. Un an și jumătate urma să dureze finalizarea proiectului în care inginerul german implica nu mai puțin de 10 persoane. Acesta a promis că, dacă mașina lui se va vinde la licitație cu 7,5 milioane de dolari, 650.000 de dolari vor fi donate în scopuri caritabile. El spera să intre și în Cartea Recordurilor Guinness cu cel mai scump și mai prețios astfel de model.

Astăzi, nici urmă de mașină, nici de record, nici de milioanele de dolari. Cei de la AutoEvolution, care au readus povestea în prim plan, consideră că mutarea a fost doar o cascadorie de PR regizată cam slab.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide