Acesta este cel mai scump Mustang din lume. GALERIE FOTO

Autor: Elena Luchian 23 iul. 2020 Știri auto

Acesta este cel mai scump Ford Mustang din lume. Tocmai s-a vândut pentru 3,85 de milioane de dolari. Este vorba despre un Mustang Shelby GT350R din 1965. Ce are special?

GALERIE FOTO

Cel mai scump Ford Mustang din lume a fost vândut la o licitație care a avut loc la Indianapolis, în cadrul expoziției Original Spring Classic Mecum. 3,85 de milioane de dolari este suma la care s-a ajuns.

Mașina vândută este este chiar Ford-ul Mustang Shelby GT350R construit în 1965 și condus de celebrul pilot Ken Miles, cunoscut celor mai tineri din filmul “Ford vs Ferrari”.

Cu prețul obținut la licitație, acest Mustang îl detronează pe cel condus de Steve McQueen în filmul “Bullit”, vândut, în iarna acestui an, pentru 3,4 de milioane de dolari.

Mustang Shelby GT350R este pus în mișcare de un motor V8 care dezvoltă 306 cai putere și 446 Nm. Acesta este cuplat la o transmisie manuală cu patru trepte.

Cel mai scump Mustang din lume (8)

Fanii motorsportului cunosc mașina și sub denumirea de “Flying Mustang”, un alint atribuit după apariția unei fotografii în care mașina apare realizând un salt pe circuitul Green Valley Raceway. “Ken Miles încearcă să-și perfecționeze tehnica de decolare și aterizare”, a scris presa de profil la acea vreme.

 

Istoria tumultoasă a celui mai scump Mustang din lume

Construit pentru a se califica în SCCA Production Sports Car, acest model a  fost primul Shelby R și primul Mustang de competiției. După un palmares impresionant pe circuit, Mustang-ul i-a fost vândut unui inginer angajat al diviziei de performanță de la Ford pentru doar 4.000 de dolari. Acesta i-a înlocuit motorul original cu unul preluat de la un GT40. Mașina a dispărut fără urmă în anii ’70.

Și-a făcut din nou apariția la sfârșitul anilor ’90. Mașina a fost expusă, timp de 14 ani, la muzeul Shelby din statul american Colorado. În 2010, un colecționar, John Atzbach, a achiziționat-o și a supus-o unui nou proces de restaurare. Astfel, Ford-ul Mustang GT350R a câștigat mai multe premii la concursurile de eleganță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide