Cel mai tare Volkswagen Passat construit vreodată se vinde pe Mobile.de. Care este prețul cerut?

Autor: Ionuț Vîlciu 03 nov. 2022 Știri auto

Un Volkswagen Passat așa cum rar vezi se află la vânzare. Ce face din acest exemplarul unul atât de special și care este prețul cerut?

Probabil că nu este nimic special în faptul că un Volkswagen Passat este postat pe un site de anunțuri auto. Într-adevăr, există mii de anunțuri care înfățișează modele Passat, dar acesta este ceva mai special.

Poate că la prima vedere poate părea că este doar un banal Passat B5, cel mult unul bine echipat. Dar trebuie să ne uităm îndeaproape pentru a vedea că avem de-a face cu un model destul de interesant.

Un Volkswagen Passat aparent banal, dar care ascunde un motor special sub capotă

Începutul anilor 2000 a însemnat o perioadă temerară pentru Volkswagen. Am avut Golful R32 cu motor VR6, limuzina de lux Phaeton a apărut pe piață, iar compania germană avea Bugatti sub aripa sa, urmând să creeze Veyron-ul. Acea mașină cu motor W16 și patru turbine care a ajuns să stea în topul celor mai rapide mașini din lume.

Noi vom vorbi despre ceva mai pământean, cu jumătate de motor de Veyron. Acest Passat are sub capotă un motor W8 de 4,0 litri, natural aspirat. Motorul dezvoltă 275 de cai putere și 370 Nm. Transmisia este una automată cu cinci trepte. Toată puterea ajunge la cele patru roți prin intermediul unei tracțiuni integrale 4Motion.

Exteriorul nu oferă nicio indicație că am avea de-a face cu o mașină de aproape 300 de cai putere, poate doar micile embleme W8 și cele patru guri de evacuare. Mașina vine echipată și cu un set de jante BBS, care conferă un aspect mai plăcut.

La interior nu avem nimic sportiv, ci un Passat foarte bine echipat. La fel ca exteriorul, interiorul este bine păstrat. Pielea nu este ruptă, iar ornamentele din lemn încă arată bine.

Acest Passat este din anul 2002 și are la bord 200.334, conform anunțului. Prețul cerut pentru mașină este de 7.500 de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide