A tăiat o anvelopă de Bugatti Veyron de 25.000 de dolari pentru a vedea ce se află în interiorul ei

Autor: Adrian Somai 27 aug. 2022 Știri auto

Te-ai întrebat vreodată oare ce se află în interiorul unei anvelope ce îi aparține unui Bugatti Veyron? Acum avem răspunsul la această întrebare datorită celor de la Waterjet Channel, care au filmat cum au secționat o anevelopă în numele științei. Evident, clipul video a ajuns deja viral printre pasionații auto din toate colțurile lumii!

Experimentul este cu atât mai lăudabil cu cât ne gândim la prețul pe care îl are o astfel de anvelopă, tot ce are legătură cu un Bugatti Veyron fiind de fapt scump sau foarte scump. În funcție de persoana pe care o întrebi, vei afla că o astfel de anvelopă poate costa între 10.000 și 40.000 de dolari.

Youtuberul spune că anvelopa pe care a folosit-o la acest experiment costă în jur de 25.000 de dolari. Totuși, se poate observa o ștampilă în clipul postat pe YouTube, care ne indică faptul că anvelopa este din anul 2016. Așa cum se știe deja, anvelopele unei mașini Bugatti Veyron ar trebui schimbate la fiecare cinci ani, ceea ce înseamnă într-adevăr că valoarea anvelopei utilizate în cadrul experimentului nu mai era atât de ridicată. Ce mai contează însă toate astea, important este să aflăm dacă o anvelopă de 25.000 de dolari a unui Bugatti Veyron este atât de diferită pe interior în comparație cu o anvelopă normală!

Ce este diferit la anvelopa unui Bugatti Veyron

Youtuberul a folosit pentru experimentul său o mașină de tăiat cu jet de apă, secționarea făcându-se cât mai uniform posibil în acest fel. Pentru început, putem observa că anvelopa include un inel interior care o poate susține în cazul unei explozii. Jantele sunt realizate de cei de la OZ Racing pentru cei de la Bugatti. Potrivit youtuberului, anvelopele sunt de fapt lipite de jante atunci când sunt instalate. Conform unor informații mai vechi, Bugatti permite instalarea a doar două seturi de anvelope noi pe jante înainte de a fi nevoie de altele noi.

VIDEO:

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide