Cel mai vizualizat clip cu Dacia Logan. Aproape 4 milioane de oameni l-au văzut.

Autor: Elena Luchian 26 iul. 2020 Știri auto

De departe cel mai vizualizat clip cu Dacia pe YouTube are în prim plan un test absurd: un Logan MCV se bate cu un Mercedes-AMG E 63 S.

GALERIE FOTO

Mercedes-AMG E 63 S Estate 2017 era, la acea vreme, cel mai sportiv break disponibil pe piață și cam de 10 ori mai scump decât Dacia Logan MCV.

Cu cinci stele la testul de siguranță Euro NCAP, Mercedes-AMG E 63 S în versiune break este o sportivă care se adresează, în primul rând, familiilor.

Motorul său V8 de 4.0 litri, care se regăsește și sub capota celui mai puternic Mercedes din istorie, AMG GT Black Series, dezvoltă 612 cai putere. Propulsorul este cuplat la o transmisie utomată 9G-Tronic cu nouă rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală 4MATIC. La acea vreme, această versiune putea fi comandată cu un preț de pornire de 127.000 de euro.

Dacia Logan MCV versus Mercedes-AMG E 63 S Estate (3)

În colțul opus, Dacia Logan MCV joacă rolul celui mai accesibil break de pe piață. Versiunea pusă față-n față cu break-ul Mercedes-AMG este cea cu motor de 0,9 litri, cu 90 de cai putere și transmisie robotizată Easy-R cu cinci trepte. În echiparea de top, SL Prestige Plus, Logan MCV pornea, la momentul testului realizat în 2017, de la 12.000 de euro.

Dacia Logan MCV și Mercedes-AMG E63 S, aliniate la start

Mercedes-ul parcurge un sfert de milă în 11,2 secunde. Departe, în spatele său, Dacia Logan se va mulțumi cu 18 secunde. După prima probă este 1 la 0 pentru break-ul german.

Urmează proba celor 20 de secunde. În acest interval de timp, Dacia a ajuns la 128 km/h. Mercedes-ul a ajuns la o viteză peste dublul celei atinse de modelul românesc: 265 km/h.

Dar a câștigat și Dacia noastră o probă în testul CarWow realizat de Mat Watson! Clipul din 2017 este de departe cel mai vizualizat clip cu un Logan în prim plan.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide