Ce este Lada Largus și de ce seamănă atât de bine cu Dacia Logan MCV?

Autor: David Andrei 25 iul. 2020 Știri auto

Lada Largus și Dacia Logan MCV par să fie surori gemene. De ce este modelul rusesc atât de asemănător cu cel construit de Dacia la Mioveni?

GALERIE FOTO

Lada Largus este, de fapt, Dacia Logan MCV. Așa a ales Grupul Renault, care deține și Lada, și Dacia, să comercializeze modelul în Rusia. Explicația este simplă. În Rusia, popularitatea brand-ului local o depășește pe cea a brand-ului românesc.

Largus a fost modelul care trebuia să preia rolul mașinii ultra-accesibile în gama constructorului rus, după ce Riva a ieșit din producție.

Lada Argus - Dacia Logan MCV (1)

În anul 2009, conceptele R90 și F90 anunțau apariția modelului. La sfârșitul anului 2011, a fost dezvăluit primul model Lada cu o caroserie de Dacia, la Salonul Auto de la Moscova. Prima unitate a ieșit de pe linia de asamblare a uzinei Tolyatti pe 12 aprilie 2012, în cadrul unei ceremonii la care a asistat și Vladimir Putin. Șeful de la Kremlin a semnat prima mașină construită.

Argus se construiește la centrul de producție Tolyatti al companiei Lada, dar cu piese expediate de la Mioveni. Și Largus este construit, ca și Logan, pe platforma B0, dezvoltată de Alianța Renault-Nissan.

Ce are totuși Lada Largus diferit față de Dacia Logan?

Evident, iese în evidență logo-ul diferit, care apare în grila radiatorului, pe ușa portbagajului și pe volan. Grila a fost redesenată și are un look diferit față de cel al modelului care se vinde în România și în restul Europei. Forma farurilor modelului Largus este un pic rotunjită.

Încă de la startul vânzărilor, Largus a fost echipat standard cu servodirecție, ABS, închidere centralizată, aer condiționat și volan reglabil pe înălțime și pe adâncime.

În momentul lansării, Logan MCV construit în Rusia putea fi comandat cu un preț de pornire de doar 419.300 de ruble, echivalentul, atunci, a aproximativ 10.700 de euro. Largus este disponibil cu cinci sau șapte locuri.

Clienții pot comanda mașina cu motorul de 1,6 litri pe benzină, într-una dintre cele două versiuni de putere disponibile: cu 85, respectiv 105 cai putere.

Rușii construiesc, începând cu anul 2015, și echivalentul versiunii Logan MCV Stepway. Acesta poartă denumirea Lada Largus Cross și are gardă mai mare la sol și protecții din plastic pe aripi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide