Cele mai aglomerate orașe din lume. Pe ce loc se află Bucureștiul

Autor: Daniel Samoilă 09 dec. 2021 Știri auto
Cele mai aglomerate orașe din lume. Pe ce loc se află Bucureștiul

Inrix, companie de analiză a transporturilor din SUA, a prezentat un top al celor mai aglomerate orașe din lume. Bucureștiul se află printre locurile fruntașe.

Conform firmei de analiză a transporturilor Inrix, cel mai aglomerat oraș din lume este Londra, capitala Angliei. Londra este urmat de alte orașe mari din Europa precum Paris, Bruxelles, Moscova.

De asemenea, în top se mai regăsește și New York, metropola din Statele Unite ale Americii. Între primele zece se mai află și Bogota, capitala Columbiei.

București, locul 11 în topul celor mai aglomerate orașe din lume

București, capitala României, nu putea lipsi din acest top. Capitala ocupă locul 11. Un bucureștean circulă în medie cu 22,5 km/h și pierde 98 de ore pe an în trafic, scrie Mediafax.ro.

În București, de exemplu, este un trafic mai rău decât în Lyon sau Budapesta, capitala Ungariei.

Un aspect interesant este acela că deplasările în centrul orașelor continue să fie în scădere. În SUA sunt cu 22% mai mici, iar în Marea Britanie cu 19%, fiindcă multe persoane au decis să lucreze de acasă în timpul pandemiei.

Traficul global din 2021 a început să revină la valorile normale, dar încă se află sub cel din 2019. Cifrele sunt, însă, mai bune decât în 2020, când au fost multe restricții din cauza pandemiei de COVID-19.

Deplasările rutiere europene au crescut în 2021, în timp ce transportul în comun și cel feroviar rămân sub nivelul de acum doi ani, mai arată analiza companiei Inrix.

TOP 15 – Cele mai aglomerate orașe din lume (via Inrix.com):

1. Londra

2. Paris

3. Bruxelles

4. Moscova

5. New York

6. Chicago

7. Roma

8. Bogota

9. Palermo

10. Istanbul

11. București

12. Lyon

13. Philadelphia

14. Rostov

15. Budapesta

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide