Cele mai bune mașini cu transmisie manuală în 2021

Autor: Marius Vișan 28 feb. 2021 Știri auto

O transmisie manuală este proiectată pentru a oferi controlul suprem asupra modului cum se conduce mașina. Cu toate acestea, pentru unii șoferi, drumurile aglomerate de astăzi, și conducerea în oraș, fac ca manevrarea unei cutii manuală să fie mai mult o corvoadă decât o plăcere.

Transmisa manuală încep ușor, ușor să dispară. Unul din motive ar fi că mașinile electrice sunt din ce în ce mai populare, iar asta înseamnă schimbătorul de viteze nu își are locul în acest tip de mașină. Un al motiv ar fi că transmisiile automate sunt atât de îmbunătățite încât depășesc manualele atât pe pista de curse, cât și pe cele unde se testează consumul de combustibil.

Transmisie manuală și conducerea mașinii cu trei pedale

Una dintre cele mai mari bucurii în a conduce o mașină cu transmisie manuală este schimbarea de viteză perfect sincronizată. Ar mai fi și senzația pe care o ai când calci pedala ambreiajului, dar și satisfacția că potrivești perfect turele pe cu viteza. Cei care nu au condus o mașină cu cutie de viteze manuală nu vor cunoaște niciodată acea senzație deosebită.

Transmisiile manuale au excelat în vremurile în care erau mai fiabile decât transmisiile automate. Folosite corect, acestea puteau depăși cu mult eficiența consumului de combustibil oferit de transmisiile automate. Acestea oferă o conexiune cu mașina în moduri pe care o automată nu le-ar putea atinge niciodată.

Din păcate, mașinile care oferă o transmisie manuală se împuținează în fiecare an. Listă de mai jos, cu cele mai bune 10 mașini cu transmisie manuală pentru 2021, are la bază date de vânzări oferite de site-ul CarMax. Informațiile au fost preluate de la 1 mai 2020, până la 31 octombrie 2020.

2021: Acestea sunt cele mai bune mașini cu transmisie manuală

Intră în GALERIA FOTO

-Ford Mustang
-Honda Civic
-Subaru WRX
-Ford Focus
-Chevrolet Camaro
Jeep Wrangler
-Volkswagen Jetta
-Fiat 500
-Nissan Versa
Ford Fiesta

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide