Cele mai bune soluții pentru a tempera vitezomanii. Metodele care au funcționat în Ungaria – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 feb. 2024 Știri auto

Viteza este unul dintre principalii factorii ce duc la accidentele rutiere, iar unele țări au aplicat metode eficiente pentru combaterea vitezei excesive pe drumurile publice.

România este campioană când vine vorba de accidente rutiere, o statistică cu care nu ne putem mândri. Foarte multe victime și decese rezultă în urmă accidentelor grave ce se petrec pe șoselele din România.

România rămâne una dintre țările europene cu cele mai multe evenimente de circulație. În 2023 au fost înregistrate peste 5.000 de victime în accidente rutiere. În fiecare zi au rezultat, în medie, cel puțin 13 victime în urma accidentelor rutiere produse în țara noastră.

Pentru a înțelege mai bine situația dar și pentru a afla care ar putea fi soluția acestei probleme cu care țara noastră se confruntă constant, George Grigorescu a abordat subiectul în cadrul celei mai noi ediții a „Podcast cu Prioritate”.

Care sunt măsurile care ar trebui luate pentru a opri vitezomanii?

George Grigorescu, una dintre figurile emblematice ale lumii automobilismului românesc a povestit la „Podcast cu Prioritate” despre cum Ungaria a reușit să tempereze șoferii și să reducă numărul accidentelor rutiere.

„În Ungaria s-au schimbat foarte multe. Ungurii erau foarte agresivi la volan în anii ’80, în anii ’90, cu depășiri, cu tot felul” a explicat George Grigorescu. „Sunt liniștiți. Nu știu dacă brusc a dat conștiința despre securitate, siguranță rutieră peste ei sau i-au domolit radarele, camerele video și amenzile care vin, dar efectul este acolo”, a adăugat George.

Astfel, pentru a combate vitezomanii și teribiliștii din trafic, George Grigorescu crede că un sistem bun de monitorizare și penalizare a șoferilor ce se abat de la regulile de circulație ar aduce efectele dorite.

Conform unui raport publicat de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în anul 2023, la nivel naţional, au fost înregistrate 4.525 de accidente rutiere grave. În urma acestora, 1.545 de persoane au murit și alte 3.535 au fost rănite.

VIDEO

Emisiunea integrală se poate vedea în link-ul de mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide