Cele mai copiate mașini de către chinezi. Și de pe lună îți dai seama ce modele europene copiază

Autor: ProMotor 24 iul. 2020 Știri auto

Chinezii pot copia orice obiect, iar industria lor „copiatoare” nu se mai bazează doar pe îmbrăcăminte şi electronice, de ceva vreme reproduc modele de mașini care au succes în Europa.

Într-un videoclip publicat de CarWow, ni se prezintă unele dintre cele mai flagrante copii făcute în China.

Landwind X7 este copiat după un model Range Rover

Unul dintre cele mai cunoscute modele este Landwind X7, care a fost construit între 2015 și 2019. În mod clar „inspirat” de prima generație Range Rover Evoque, X7 a demonstrat cât de greu este pentru ca producătorii auto străini să-și protejeze proiectele în China. Jaguar Land Rover a dat în judecată Landwind, a câștigat, iar în 2019 a forțat oprirea producției.

Geely GE copiază Rolls-Royce Phantom

Geely s-au făcut iniţial remarcaţi prin SUV-ul CEO, o combinaţie între BMW X5 şi Toyota Land Cruiser. Faima negativă le-a adus şi multe procese cu cei de la BMW. Dar acest lucru se pare că nu i-a oprit să dea cu ochiul prin portofoliul bavarezilor şi să o pună de un proiect şi mai măreţ, limuzina de lux Geely GE, în fapt o copie evidentă a modelului Rolls-Royce Phantom.

Suzhou Eagle Carrier: între Porsche și Ferrari

Un alt model interesant din China este Suzhou Eagle Carrier, prezentat pentru prima oară în 2015. Această mașină sport bizară are partea din față asemănătoare cu Ferrari F12 Berlinetta, dar restul designului este foarte similar cu Porsche Cayman. De fapt, emblema și farurile din spate sunt la fel ca la Cayman.

Beijing BJ80 imită Clasa G

Un alt model chinezesc care a atras destul de multă atenție recent este Beijing BJ80. Are un design aproape identic cu actualul Mercedes-Benz Clasa G, dar costă aproximativ o treime din prețul unui Clasa G autentic.

Pentru cei care vor să vadă mai multe modele iată un clip care include 20 de mașini care demonstrează cât de ușor este pentru chinezi să reproducă mașini.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide