Cele mai economice mașini pe benzină pe care le poți cumpăra în România. Cât consumă și ce preț au

Autor: Radu Țuțulan 08 oct. 2023 Știri auto

Am analizat oferta producătorilor auto pentru a vedea care sunt cele mai economice mașini pe benzină pe care le poți cumpăra în România, cât consumă și la ce prețuri se vând.

Consumul de carburant este un factor esențial, pentru mulți dintre șoferi, în alegerea unei mașini. De aceea, producătorii auto au inovat și au conceput motoare tot mai mici, mai compacte, mai eficiente.

Ba chiar unele modele au ajuns să aibă un consum similar cu al mașinilor diesel.

Am analizat ofertele producătorilor auto care comercializează mașini în România și am realizat un top al mașinilor cu motor pe benzină, în funcție de consum. Iar pentru asta am folosit atât datele oferite de constructor, cât și analizele oficiale publicate online.

Acestea sunt vehicule mici, de oraș, cu motoare sub 1.5L, care dezvoltă cel mult 82 CP.

Top 5 – cele mai economice mașini pe benzină

5. Suzuki Ignis este un SUV compact, urban, care are un motor de 1.2L mild-hybrid. Dezvoltă 82 CP, oferă o vizibilitate bună și este destul de agil, exact cum îi stă bine unei mașini de oraș. Consumul: 5.2 litri/100 km.

4. Kia Picanto își face loc fără probleme în acest top. Pentru că motorul de 1L și 67 CP consumă între 4.9 litri la fiecare 100 de kilometri. Nu e cea mai potrivită pentru distanțe lungi, din cauza spațiului interior compact, dar pentru oraș este numai bună. Prețul pornește de la ~12.300 euro. Pre’ul de pornire este de ~15.100 euro.

3. Toyota Aygo X intră direct pe poziția a 3-a clasamentului celor mai economice mașini pe benzină. Are o motorizare de doar 1.000 CC, care oferă 72 CP, ceea ce e excelent pentru un mini SUV. Construit pentru oraș, dar se comportă decent și pe autostradă. Consumul: 4.8 litri/100 km. Prețul pornește de la ~16.600 de euro.

2. Mazda 2 este una dintre cele mai eficiente mașini pe benzină în acest moment. Are și cel mai mare motor, dintre toate modelele analizate: 1,5 litri. Design elegant, tehnologie mild-hybrid, 55 CP și un consum de 4.8L/100 km. Prețul pornește de la ~16.500 euro.

1. Suzuki Swift este mașina cu cel mai mic consum de benzină: 4.7L/100 km. Are un motor de 1.2 L, care dezvoltă 82 CP. Spațiul interior este acceptabil, doar portbagajul e cam mic. Vizibilitate este foarte bună și câteva dotări care te pot ajuta în oraș, precum senzori de parcare și sistem de avertizare la părăsirea benzii. Prețul pornește de la ~15.600 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide