Cele mai interesante SUV-uri rulate pe care le poți cumpăra din Belgia cu mai puțin de 5.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 13 ian. 2023 Știri auto

Piața auto este plină de SUV-uri la mâna a doua, dar printre acestea se ascund și exemplare interesante. Am ales patru astfel de exemplare, care au prețuri accesibile.

În marea de mașini second-hand, SUV-urile reprezintă un procent important. Cea mai populară categorie de vehicule a momentului oferă foarte multe modele. Am creat o listă cu patru exemplare interesante sau ieșite din comun, pe care le puteți cumpără cu mai puțin de 5.000 de euro. Cele patru SUV-uri au fost găsite la vânzare pe piața auto din Belgia.

Hummer H2 – 3.300 de euro

Cel mai mare SUV de pe această listă este și cel mai ieftin. Hummer H2 a rămas în mintea publicului pentru dimensiunile sale uriașe, dar și pentru consumul de combustibil pe măsură. Chiar dacă cea de-a doua generație a SUV-ului american nu mai era o mașină derivată dintr-un vehicul militar, ci una axată mai mult pe confort și pe o utilizare mai ușoară, a păstrat din aspectul brut. Mașina este echipată cu un motor V8 de 6,0 litri pe benzină, care are o putere de 333 CP. Este un vehicul impunător, care nu este foarte eficient, dar pasionații de off-road îl vor aprecia. Acest Hummer este fabricat în 2004 și are 84.000 de kilometri la bord, conform anunțului.

Mitsubishi Pajero – 4.700 de euro

De această dată nu este vorba despre un Pajero full-size, ci de varianta de caroserie mai mică, cunoscută și drept Pajero Pinin. Acest model a fost încercarea producătorului japonez de a aduce pe piață un off-roader compact, un concurent pentru micul Suzuki Jimny.

Acest Pajero din 2001 are 163.000 de kilometri și se află într-o stare estetică foarte bună. Vopseaua de culoare albastră arată foarte bine, singurul lucru care dă de gol vârsta mașinii fiind barele de plastic ușor afectate de vreme. Sub capotă este un motor de 2,0 litri pe benzină, care dezvoltă 131 CP. Este o mașină care poate ajunge un viitor clasic, iar modelele îngrijite merită conservate.

Hyundai Terracan – 4.995 de euro

Terracan este un SUV de dimensiuni mari, dar nu la fel de popular precum Toyota Land Cruiser, spre exemplu. Modelul coreean oferă spațiu din belșug, acest aspect fiind ajutat de forma caroseriei, specifică unui SUV clasic. Motorul nu va bifa nici un record, fiind vorba de o motorizare diesel de 2,9 litri, care produce 151 CP. Hyundai Terracan nu a fost creat pentru timpi 0-100, mai degrabă pentru a fi practic și capabil în teren. Exemplarul găsit de noi are 312.900 de kilometri, dar încă se menține destul de bine, în ciuda faptului că a fost fabricat în 2004.

Dacia Duster – 3.999 de euro

Am inclus și SUV-ul autohton pe lista noastră, tocmai pentru că este un produs popular în toată Europa. Dacia Duster nu mai are nevoie de nici o introducere. SUV-ul românesc se fabrică încă din anul 2010 și a ajuns la facelift-ul celei de a doua generații. Exemplarul pe care l-am găsit este fabricat în 2010 și are 207.518 de kilometri la bord. Motorul este cel de 1,5 litri diesel, conectat la o cutie manuală.

Exteriorul are câteva urme de uzură, în special pe ornamentele de plastic, dar nu este ceva anormal pentru o mașină second-hand.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: OOYYO


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide