Dacia Duster prin noroi cu anvelope all season. SUV-ul autohton a încheiat anul în off-road – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 02 ian. 2023 Știri auto

Anul 2022 s-a terminat bine pentru un Duster echipat de teren. Mașina a intrat pe un traseu noroios și plin de surprize.

Pentru un Duster, anul 2022 s-a terminat cum nu se poate mai bine, pe drumuri neamenajate și pline de noroi. Modelul folosit are un motor de 1,3 litri TCe pe benzină, ce dezvoltă 150 de CP și are o opțiune de tracțiune integrală, dar și un 4×4 Monitor care urmărește performanțele mașinii cu un altimetru, un înclinometru și cu o busolă.

Anvelopele folosite sunt modelul Vector 4Season de la Goodyear, all-season, cu specificațiile 215/60 R17, care îmbracă jantele de aliaj de 17 inch ale lui Duster. Presiunea anvelopelor a fost setată la 2,3 bari.

Terenul provocator și drumurile noroioase nu au fost o problemă pentru Dacia Duster

Terenul s-a dovedit a fi provocator, dar nu imposibil, totul din cauza noroiului care fie poate facilita alunecarea, fie poate bloca mașina în cazul în care aceasta intră într-o baltă. Traseul parcurs a fost presărat cu podețe înguste, pante scurte și înclinate sau curbe la 90 de grade foarte alunecoase.

Duster nu a dezamăgit, având o stabilitate ce a ajutat depășirea unor porțiuni mai înguste ale traseului, dar și o întoarcere din trei mișcări. Aici tracțiunea integrală selectabilă Four Wheel Drive cu două diferențiale deschise, aplicate pe fiecare punte, și-a făcut treaba.

Nici bălțile de pe traseu nu au ținut Duster în loc. Chiar dacă denivelările pline de apă pot ascunde capcane, SUV-ul românesc a trecut cu grație peste acestea.

Peisajele rurale au fost completate de Dacia Duster 4×4

Fiind un SUV accesibil, potrivit amatorilor de plimbări off-road, Duster a mai demonstrat încă o dată cât de capabil și robust este. Deși terenul a furat din aderența mașinii, mai ales pe puntea din spate, SUV-ul s-a redresat rapid și elegant, fără prea multe manevre și fără să iasă de pe traseul mocirlos.

În 2022, Duster a fost unul dintre cele mai comercializate SUV-uri din Europa, cu 111.929 de unități vândute. La nivel global au fost vândute 177.000 de astfel de modele de SUV.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video YouTube - Duster Cool Travels


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide