Cum arată și ce putere au cele mai tari safety car-uri BMW din istorie. GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 05 mai 2020 Știri auto

De peste două decenii, BMW M dă ritmul pe circuit cu mașini care stau mereu în fruntea plutonului celor mai rapizi piloți. Peste 30 de safety car-uri produse de companie au ajuns pe piste. Dar care sunt cele mai tari dintre ele?

GALERIE FOTO

Formula 1, DTM, cursa de 24 de ore de la Le Mans, Formula E și Moto GP. BMW M a făcut demonstrații de forță și siguranță pe cele mai interesante și populare circuite ale lumii, în cele mai importante competiții de pe mapamond. Dar care sunt cele mai puternice safety car-uri?

În 2018, își făcea apariția la prima sa cursă de MotoGP, BMW M5 Competition, pus în mișcare de un motor V8 M TwinPower Turbo de 625 de cai putere. Este, și la această oră, cel mai puternic motor construit vreodată de BMW pentru un model de serie.

Designul lui BMW M5 MotoGP Safety Car a fost inspirat de cel al modelului pentru curse de anduranță BMW M8 GTE, care și-a făcut debutul la cursa de 24 de ore de la Le Mans în același an.

Se regăseau la bord scaune tip scoică preluate de la BMW M4 GTS. Pentru a-și îndeplini misiunea la MotoGP, mașina a primit o consolă prin care cel aflat la volanul său poate controla programele de iluminare prin care semnaliza diferite acțiuni, oferind astfel siguranță lui Valentio Rossi & co.

BMW M a livrat, în acel sezon, șapte modele diferite. Pe listă și-au trecut numele ca mașină medicală prezentă la fiecare etapă BMW X5 M.

În fruntea plutonului și în noul sezon

BMW M5 MotoGP SafetyCar i-a predat ștafeta noului BMW M8 (F93) MotoGP Safety Car. Acesta are la bază versiunea M8 Competition și vine cu motorul V8 M Twin Power Turbo, cu aceeași putere: 625 CP. Propulsorul este cuplat la o transmisie automată Drivelogic cu opt rapoarte, care expediază puterea către ambele punți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală M xDrive.

De 3,2 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide