Decizie dificilă pentru campionul MotoGP Valentino Rossi

Autor: ProMotor 30 apr. 2020 Știri auto
Decizie dificilă pentru campionul MotoGP Valentino Rossi

Campionul MotoGP Valentino Rossi se află în fața unei decizii dificile în ceea ce privește cariera sa. Campionul spune că i-ar mai trebui încă 5-6 curse pentru a-și putea da seama dacă mai este sau competitiv, dar restricțiile cauzate de coronavirus au dus la închiderea circuitelor.

Suspendarea competiţiilor din lumea MotoGp din cauza pandemiei de coronavirus îl obligă pe campionul în vârstă de 41 de ani să ia o decizie emoțională asupra perspectivelor de viitor legate de carieră, în locul uneia asumate. Originar din Tavullia, Valentino Rossi pare intenţionat să continue, anunţă la Repubblica.

„Mă aflu într-o situație dificilă”, admite cel care este numit „Dottore” (fără legătură cu vreo lucrare de doctorat, desigur). „Prima mea opțiune este să încerc să continui, există motivație, dar este important să îmi înțeleg nivelul de competitivitate”, a adăugat campionul.

Rossi dezminte ipoteza retragerii. Acesta a declarat că se simte motivat şi că are nevoie de mai multe curse pentru a reveni în forţă pe podium. Rezultatele inconsistente din perioada de dinainte de blocajul cauzat de coronavirus i-au afectat însă nivelul de competitivitate.

Problema care-l macină pe campion nu sunt numai cele 5-6 curse pe care şi le-ar fi dorit pentru a vedea la ce nivel se situează. La fel de problematic este și faptul că nu are unde să se antreneze pentru că toate circuitele sunt închise din cauza pandemiei. În aceste condiții, Rossi va trebui să ia o decizie în privința carierei sale înainte de a ști dacă mai poate merge la fel de repede pe circuit. În cel mai optimist scenariu, revenirea pe circuit s-ar putea face abia în august-septembrie.

Cât despre fani, Rossi şi-a exprimat dezamăgirea că aceştia nu vor avea acces pentru a putea urmări cursele. Dar, în opinia sa, mai bine cu uşile închise decât să nu poată alerga cu motocicleta pe circuit deloc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide