Celebrul pod de la Brăila primește, în sfârșit, drumurile de legătură necesare

Autor: George Cristea 04 mart. 2021 Știri auto

Celebrul pod de la Brăila primește, în sfârșit, drumurile de legătură de care are nevoie pentru a nu rămâne o piesă de arhitectură impresionantă, dar complet inutilă.

Intră în Galeria FOTO

Podul suspendat de la Brăila, unul dintre cele mai lungi din lume, se află în faza finală a construcției, urmând să fie terminat anul viitor. Spectaculoasa construcție care leagă județele Tulcea și Brăila va deveni o piesă importantă într-un păienjeniș de drumuri rapide și autostrăzi care sunt prevăzute a fi construite în zonă. Cu toate acestea, podul risca să rămână un „muzeu” la finalizarea sa din 2022, din cauză că autoritățile nu au asigurat exproprierile necesare pentru realizarea drumurilor de legătură la rețeaua rutieră din zonă.

Această problemă a fost rezolvată acum, iar ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a ieșit în spațiul public să anunțe acest succes. Nu este unul complet, pentru că în această etapă e vorba doar de 7 km de drumuri de legătură din cele 21 de kilometri necesare.

Celebrul pod de la Brăila primește drumurile de legătură așteptate

„Vestea bună pe care o așteptam pentru Podul de la Brăila: tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii 7 km din drumurile de legătură. Urmează în curând și pentru restul acestor drumuri, fără de care podul nu ar putea fi dat în trafic la finalul anului viitor. În mod normal, construcția drumurilor trebuia să înceapă simultan cu podul, dar birocrația (exproprieri, acorduri) nu a fost rezolvată la timp. Am făcut un pas mare astăzi pentru evitarea scenariului negativ în care, la sfârșitul anului 2022, podul terminat ar rămâne ‘muzeu’”, a scris Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, România construiește la Brăila, peste Dunăre, al treilea pod din Europa ca lungime. Are o lungime totală de aproape doi kilometri, cu deschiderea principală de 1.120 de metri. Cele două turnuri de susținere au o înălțime de 197 de metri, ceea ce-l face să arate spectaculos încă de pe acum, după cum arată imaginile filmate recent.

Lățimea totală va fi 31 de metri și va cuprinde patru benzi de circulație a câte 3,50 metri lățime fiecare, patru benzi de încadrare a câte 0,5 metri lățime fiecare, două acostamente de 1,50 metri lățime și o zonă mediană cu lățimea de 3 metri. La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, două benzi adiționale pentru trafic pietonal, biciclete și întreținere, trotuarele urmând să aibă 2,80 metri fiecare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide