Imagini spectaculoase cu podul suspendat de la Brăila. Lucrările au intrat în linie dreaptă

Autor: George Cristea 15 feb. 2021 Știri auto

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a prezentat imagini spectaculoase cu podul suspendat de la Brăila. Lucrările au intrat în linie dreaptă, după ce a fost rezolvată și problema drumurilor de acces.

Intră în Galeria FOTO

Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, România construiește la Brăila, peste Dunăre, al treilea pod din Europa ca lungime. Are o lungime totală de aproape doi kilometri, cu deschiderea principală de 1.120 de metri. Cele două turnuri de susținere au o înălțime de 197 de metri, ceea ce-l face să arate spectaculos încă de pe acum, după cum arată imaginile de mai jos.

Cea mai importantă lucrare de infrastructură realizată în România după Revoluție riscă însă să rămână un „muzeu”, din cauză că podul nu va putea fi conectat la rețeaua de drumuri existentă. Termenul de finalizare asumat de constructor este 31 decembrie, dar drumurile de legătură vor fi gata abia peste încă un an.

Imagini spectaculoase cu podul suspendat de la Brăila. Ce spune ministrul Transporturilor

„La pod lucrările merg din plin, dar la drumurile expres de legătură, care au aproximativ 21 km lungime în total (și care sunt necesare pentru folosirea podului) nu au început încă. Nu am găsit autorizația de construire pentru aceste drumuri emisă când am venit în minister”, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

Acesta a mai adăugat că în minister s-a creat o echipă de lucru dedicată, care a făcut pași importanți în ultimele săptămâni. Astfel, au fost finalizate exproprierile suplimentare, iar săptămâna trecută a fost emisă și decizia privind acordul de mediu. Tot ce mai rămâne este depunerea de către constructor a documentației pentru autorizația de construire și emiterea acesteia de către minister.

„Am cerut atât constructorului, cât și companiei naționale de drumuri, să urgenteze la maxim acești pași, pentru ca lucrările la drumurile de legătură să înceapă odată cu vremea bună”, a mai spus Cătălin Drulă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide