Când și unde se deschide primul centru de vaccinare drive through în București?

Autor: David Andrei 28 apr. 2021 Știri auto

Se deschide primul centru de vaccinare drive through în București. Acesta va funcționa începând de joi. Primul astfel de centru a fost deschis săptămâna trecută la Deva.

GALERIE FOTO

Primul centru de vaccinare tip drive through din București va functiona începând de joi, 29 aprilie, în Piața Constituției. Primarul Nicușor Dan a confirmat informația. Vor opera acolo patru puncte diferite. Cei care vor să primească serul anti-Covid nu vor fi nevoiți să coboare din mașini.

“E o soluție care a funcționat în alte țări și a ajutat la susținerea campaniei de vaccinare. În câteva zile, această soluție va deveni operațională și în București”, a scris primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Centrul, care va funcționa sub autoritatea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, va rămâne în Piața Constituției până în data de 12 septembrie. Acesta ocupă o suprafață corespunzătoare a 240 de locuri de parcare.

În centrul de vaccinare tip drive through din București vor exista echipamente specifice desfășurării în condiții optime a campaniei de imunizare. Conducătorii auto trebuie să știe că în centrul de vaccinare va fi un circuit cu u singur sens. Aceștia vor fi primiți de un personal de primire și vor beneficia de îndrumare pe parcursul întregului circuit, până la punctul de ieșire.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, la astfel de centre tip drive through nu este necesară programarea prealabilă pe platformă. Vaccinul disponibil este cel produs de compania Pfeizer.

Alte două centre de vaccinare tip drive through funcționează în țară

Primul centru de vaccinare tip drive through din România s-a deschis sâmbătă, 24 aprilie, la Deva. A fost urmat de cel din parcarea Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca. La ambele centre s-au format cozi de mașini, în care se aflau persoane dornice să se imunizeze.

Cel de-al treilea se va deschide mâine la București. Nici aici nu va fi nevoie de programare.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide