Primul centru de vaccinare din mașină din România. Ce tip de vaccin se face la centrul de imunizare drive-through?

Autor: Marius Vișan 21 apr. 2021 Știri auto

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vacci­na­rea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheor­ghiță, a declarat în urmă cu câteva zile că primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-through vor fi funcționale până la finalul lunii aprilie.

El a precizat că persoanele care se vor vaccina în aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer, fără programare.

„Până la finalul lunii aprilie vom avea pri­mele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hu­ne­doara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-through. Fără programare” a mai spus Valeriu Gheor­ghiţă.

Începând cu data de 24 aprilie 2021, ora 10:00, devine operațional primul centru de vaccinare din mașină (drive-through) situat în parcarea Centrului Comercial Shopping City Deva.

Capacitate maximă a mașinilor acceptate este de patru plus unu persoane

Persoanele care doresc să se vaccineze vor veni cu autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane. Nu este necesară programarea în platforma națională, iar vaccinul administrat în cadrul centrului de vaccinare drive-through este furnizat de compania Pfizer-BioNTech.

În zona de triaj este nevoie să se prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, care se poate descărca de pe site-ul DSP Hunedoara.

Dacă nu se prezintă cu el descărcat, acesta poate fi completat sub supravegherea personalului din centru, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea și se direcționează către zona de vaccinare.

Vaccinarea din mașină începe și la noi în țară

La nivelul centrului drive-through sunt prevăzute patru fluxuri de vaccinare cu patru echipe, urmând ca după vaccinare să fie ocupat un loc în parcare în zona de post-vaccinare.

În perioada de staționare în zona de post-vaccinare se vor tipări adeverințele de vaccinare care vor fi înmânate direct la mașină. Întreaga acțiune va fi efectuată fără ca persoanele care doresc vaccinarea să părăsească mașina.

”Vă rugăm să respectați instrucțiunile personalului medical astfel încât acțiunea de vaccinare să decurgă în cele mai bune condiții” menționează Direcția de Sănătate Publică Hunedoara pe pagina de Facebook.

Primul centru de vaccinare din mașină din România. Ce tip de vaccin se face la centrul de imunizare drive-thru

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Primăria Municipiului Deva / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide