Cum arată Centrul Tehnic Titu, acolo unde Dacia își dezvoltă și testează mașinile? Tocmai a aniversat 10 ani

Autor: Elena Luchian 18 sept. 2020 Știri auto

S-au împlinit 10 ani de la inaugurarea Centrului Tehnic Titu, acolo unde Dacia își testează toate mașinile de un deceniu. Și modele Renault trec pe la Titu.

GALERIE FOTO

Porțile Centrului Tehnic Titu s-au deschis pe 15 septembrie 2010. De zece ani, centrul de cercetare și dezvoltare este unicul de acest gen din România și al doilea ca mărime al Renault Groupe. Acesta ocupă o suprafață de 350 de hectare. 500 de muncitori români au lucrat preț de 950 000 de ore pentru ca centrul să devină functional.

Sunt 10 tipuri de piste la Titu, cu o lungime totală de 32 de kilometric. Este vorba despre o pistă rapidă, un tunel de apă, un tunel de praf, sunt piste tip oraș, o pistă pentru verificarea comportamentului.

800 de angajați lucrează în clădiri care acoperă 52.200 m2. Acolo funcționează un atelier de testare a anduranței și durabilității, dar și un atelier de prototipuri.

Centrul Tehnic Titu, locul unde ajung toate modelele Dacia

O camera semianecoică, un banc cu rulouri, un simulator solar, o cabină infraroșu și o cabină de ploaie, un laborator de coroziune, un laborator de testare virtuală sunt câteva dintre spațiile prin care trece orice model Dacia.

Acolo a fost construit papamobilul cu care Papa Francisc s-a plimbat la București în mai 2019. Tot acolo au văzut lumina zilei și unitățile Duster Army, Duster Buster și ambulanțele Duster și Dokker.

Pick-up-ul Duster și Duster-ul pe șenile au fost realizate tot la Centrul Tehnic Titu. Studenți din cadrul programului de master IPA au realizat proiectul Duster Birou Mobil.

Pentru a demonstra grija pentru mediu, cei de la Titu au plantat 220.000 de arbori și 300 de puieți de lavandă, au donat 45 de biciclete locuitorilor din oraș și au amenajat spațiile verzi din două sate.

La Titu se află expoziția care curpinde modele Dacia produse în 52 de ani de existență a brand-ului românesc.

Evident, pe acolo au trecut și noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway.

“Avem de ce să fim mândri”, concluzionează Dacia în postarea de pe pagina sa de Facebook.

VIDEO:

https://www.facebook.com/DaciaRomania/videos/250300189535285/

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide