Centura București va avea patru benzi pe sectorul DN2 – A2

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri auto
Centura București va avea patru benzi pe sectorul DN2 – A2

Centura București va avea patru benzi pe sectorul dintre DN2 și A2, ceea ce va facilita accesul între Autostrada Soarelui A2 și Autostrada București – Ploiești A3.

Într-un comunicat emis de CNAIR a fost anunțată demararea lucrărilor de extindere a carosabilului la două benzi pe sens pe sectorul de drum cuprins între DN2 și A2. Obiectivul principal al acestui proiect este modernizarea a 11,524 kilometri din Centura Bucureşti, sector DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750). Este vorba, în principal, de sporirea capacităţii de circulaţie de la două benzi la patru benzi de circulaţie (câte două pe sens) şi eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi precum şi reabilitarea pasajelor şi a podurilor existente pe acest sector de drum naţional.

„Suntem într-o continuă dezvoltare a infrastructurii rutiere pe Regiunea București – Ilfov, luna trecută am predat aplasamentul constructorului pentru realizarea Pasajului de la Mogoșoaia, iar astăzi deschidem un nou șantier aici pe DN2 – A2. În perioada următoare vom începe mai multe lucrări importante pentru zona București – Ilfov, și anume: Pasajul Berceni, Pasajul Oltenița. De asemenea, în luna iunie încep lucrările la Autostrada A0, cea mai importantă și așteptată de către cetățeni în această zonă.”, a declarat Ionel Scrioşteanu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

„De astăzi începe să curgă termenul contractual de 15 luni pentru modernizarea acestui sector din Centura București. Nu mai vrem întârzieri, iar ambitia noastră este să închidem inelul Capitalei la patru benzi, astfel încât să eliminăm blocajele în trafic. CNAIR are toată deschiderea față de constructori și vă asigur că lucrările executate vor fi plătite foarte rapid, încercăm astfel să accelerăm ritmul în șantiere, constructorii pe partea de executie, noi pe partea de plăți”, a menționat și Ovidiu Barbier, Directorul General Adjunct al CNAIR.

Valoarea contractului semnat cu antreprenorul Tirrena Scavi este de 235.747.292,70 Lei fără TVA, sursa de finanțare fiind Fondul de Coeziune în cofinanțare cu Bugetul de Stat. Durata contractului este de 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

La finalul lunii ianuarie a fost anunțată începerea lucrărilor și pe tronsonul sudic al Centurii București.
Comentarii
Inchide