Ceva ne spune că peste câţiva ani merge transplantată invenţia la orice vehicul [VIDEO]

Autor: Alexandru Banu 04 ian. 2017 Știri auto

Ok, parcă nu e doar scump să ai azi o maşină, ci şi din ce în ce mai incomod. Ca să nu mai vorbim că placerea de a conduce o maşina cu câteva sute de cai, aproape dispare. Din cauza traficului, din cauza timpului şi din cauza banilor. Aşa că măcar timp să câştigăm şi cum altfel decât cu alte soluţii de mişcare? Bicicleta e prima care ne vine în cap. Cât ar fi trotinetele la modă şi ale nebunii cu beculeţe şi sunete de extraterestru, bicla rămâne biclă. Deocamdată.

La CES 2017, Roolin, o companie franţuzească, a venit cu o roată minune. Una singură, pe care o pui în locul celei din faţă la bicicletă şi ai transformat-o în biclă electrică. Roata are un sistem care depune efort în locul tău, iar datul la pedale se simplifică “îngrozitor” de tare. Practic este un asistent care multiplică forţa motrică foarte mult. Până la 25 de km/h şi în pante de până la 14 grade. Printr-o aplicaţie de mobil, poţi să selectezi cât de intens vrei ca roata electrică să te asiste la efort. Motorul are 250 de watti, iar atunci când atingi 25 de km/h, el intră în hibernare.

Cu un “plin” care – după calculul francezilor – costă 5 cenţi, bateria ţine 50 de km. Dacă depăşiţi 25 de km/h, ea consumă în sistem standby 1 kWh la 130 de km. Roţile electrice pleacă de la 500 de euro, în funcţie de dimensiune (20, 26 şi 28 de inci).

ROATA ELECTRICĂ ROOLIN

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide