Chevrolet prezintă primul Corvette electrificat din istorie: 665 CP și tracțiune integrală

Autor: Adrian Somai 18 ian. 2023 Știri auto

Chevrolet publică primele informații și fotografii oficiale cu noul Corvette E-Ray, primul Corvette electrificat realizat vreodată. Americanii au pregătit îndelung lansarea acestui model, iar momentul ales este unul cu o însemnătate aparte. Și asta pentru că E-Ray este prezentat la fix 70 de ani de la lansarea primului Corvette din istorie, C1. Noul model are un preț de pornire pe piața din SUA de aproximativ 100.000 de euro.

Potrivit primelor informații venite din partea producătorului auto de peste Ocean, noul E-Ray va fi poziționat în gamă între modelele C8 Stingray și Z06. Totodată, potrivit Carscoops, știm deja că noul model va putea fi comandat atât în versiune coupe, cât și într-o variantă cabrio.

La nivel exterior, americanii au pregătit pentru noul Corvette E-Ray nu mai puțin de 14 nuanțe în care poate fi vopsită caroseria și un set de jante cu design exclusiv. De asemenea, avem o caroserie preluata de la Z06 cu 91 de mm mai lată în comparație cu un Corvette standard. Cei ce își doresc niște jante mai speciale, își pot îndrepta atenția către niște jante din carbon oferite de cei de la Chevrolet. Nu în ultimul rând, clienții pot opta și pentru o grafică specială, Blue Electric, cu dungi care se întind pe toată lungimea caroseriei.

E-Ray este cel mai rapid Corvette realizat vreodată

Din punct de vedere tehnic, Corvette E-Ray este echipat cu un sistem de propulsie format dintr-o unitate V8 pe benzină cu capacitate de 6.2 litri, alături de care stau o unitate electrică, amplasată pe puntea față, și o baterie de 1.9 kWh. Americanii ne mai propun o transmisie automată cu opt trepte și cu dublu-ambreiaj și un sistem de tracțiune integrală. Frânele carbon ceramice sunt oferite încă din standard.

Sistemul de propulsie este capabil să dezvolte în total 665 de cai putere. În aceste condiții, sprintul de la 0 la 96 km/h este posibil de realizat în 2.5 secunde. Chevrolet mai menționează faptul că sfertul de milă poate fi făcut cu plecare de pe loc în 10.5 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Chevrolet


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide