China folosește lasere pentru a ține șoferii atenți pe timp de noapte – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 08 nov. 2023 Știri auto

China folosește lasere pentru a împiedica șoferii să adoarmă la volan. Soluția neconvențională a fost filmată pe un segment de autostradă din nordul Chinei.

Autoritățile rutiere din China folosesc o metodă neconvențională de combatere a oboselii șoferilor pe timp de noapte, anume laserele. Șoferii au înregistrat spectacolul de lumini proiectat deasupra unui segment lung de autostradă din nordul Chinei. Fasciculele de culori strălucitoare sunt menite să țină șoferii treji, dar oare s-ar putea dovedi o distragere în sine.

Potrivit Jalopnik, videoclipul viral al acestui sistem de siguranță a fost postat pe X (fostul Twitter) de către utilizatorul Science girl. Laserele montate pe arcade de semnalizare deasupra carosabilului alternează între lumini roșii, albastre și verzi într-un ciclu dinamic. Nu au un efect stroboscopic, nu interferează direct cu mașinile și nu fac ceva deosebit de periculos. Utilizatorul a oferit ceva mai mult context într-o postare ulterioară.

Pe o autostradă din China sunt folosite lasere pentru a împiedica șoferii să adoarmă

„Un videoclip filmat pe autostrada Qingdao–Yinchuan afișează lumini laser vibrante care plutesc deasupra vehiculelor. Domnul Li, persoana din spatele camerei, a raportat că aceste lumini laser concepute pentru a combate oboseala l-au revitalizat rapid și i-au redus epuizarea în timpul nopții prelungite”, se arată în postarea făcută de Science girl.

Autoritățile rutiere fac eforturi pentru a împiedica apariția accidentelor cauzate de oboseala șoferilor. Spre exemplu, în Australia există un segment de drum lung de aproximativ 150 de kilometri pe care sunt amplasate pancarte cu întrebări cultură generală. Acestea au rolul de a menține activă atenția șoferilor.

Totuși, dacă vă simțiți obosiți, lucrul cel mai corect pe care îl puteți face este să nu vă urcați la volan. Dacă aveți un partener de drum ce poate conduce, faceți schimb cu acesta. În caz contrar, opriți undeva și odihniți-vă. Astfel, evitați să puneți viețile dumneavoastră și ale celorlalți în pericol.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Science girl / X


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide